Печат на тази страница

Тотев след срещата с бултрасите: Ако до март няма багери на "Колежа", явно концесията няма да бъде изпълнена

09 Ян 2019 20:33

Днес се проведе среща феновете на Ботев с кмета на община Пловдив Иван Тотев и заместника му по спорта Георги Титюков. 

След нея стана ясно, че общината е направила всичко необходимо да бъде продължена концесията и те чакат строителството да започне. Общината ще продължава да помага с каквото може. Няколко пъти от Ботев са заявили, както и на официална пресконференция, че стадионът ще бъде готов в скор до март 2020. 

След въпросната пресконференция обаче стадионът така и не беше започнат, а само след два месеца ще стане точно една година до окончателното завършването на съоръжението според договора. 

Самият Иван Тотев заяви, че ако до март не види кранове и не започне строителството на стадиона, явно концесията няма да бъде изпълнена.

На срещата стана ясно още, че Ботев чака удобрение за нисколихвен заем, с който за почне строежа на стадиона. 

Припомняме Ви, че Ботев удължи концесията на строителството на стадиона, след като то беше замразено през 2014г. след фалита на КТБ. Клубът трябваше да плаща неустойка, че не е завръшил строителството в срок и поради тази причина Ботев и Общината се разбраха концесията да бъде удължена до март 2020. Ако до този срок стадионът не бъде завършен в този срок, то тогава Ботев ще трябва да заплати и неустойка от 10% от стойността на стадиона. Това означава, че Ботев ще трябва да заплати на Общината 2 милиона лева затова, че не е направил стадиона в нужния срок. Това беше избегнато миналата година, когато беше удължена концесията. Общата стойност на стадиона е 20 милиона лева. 

Тази сутрин стадионът осъмна с плакати, които призовават за започване на строителството. 

Две от трибуните са издигнати изцяло, една е на половина, а централната трибуна е на кота 0.

Main Menu