Иван Тотев: Ще имаме среща с Георги Самуилов, все още не е ясно кога ще бъде отпуснат заема за "Колежа"

30 Ян 2019 11:51

Кметът на Пловдив Иван Тотев разясни на днешното заседание на Общинския съвет как стоят нещата със стадион "Христо Ботев". 

Тотев заяви, че предстои среща между него и Георги Самулион за стадиона тази седмица. Те ще говорят за заема, който ще вземе Самуилов на своята фирма и ще заложи имоти и собственост на ИНСА. Както е известно строителството се бави, защото Ботев очаква да бъде удобрен за заема, който ще тегли от банка. По неофициална информация заемът ще е на 20 милиона лева, колкото е необходимо, за да се завърши стадиона. 

Припомянеме Ви, че в началото на годината се проведе среща между Сдружение Ботев и кметът Иван Тотев и заместник-кмета по спорта Георги Титюков, на която стана въпрос за въпросният заем. Тотев заяви, че Общината вече няма с какво да помогне и се надява да не се стигне до неизпълнение на договора за концесия, защото Ботев ще трябва да плати 2 милиона неустойка на Общината ако стадионът не бъде завършен. Както е известно клубът и Общината се разбраха да удължат концесията до март 2020. Ако до тази дата стадионът не е завършен клубът ще трябва да плаща сериозна неустойка. 

Тази седмица се проведе и среща между представителите на Сдружението, КПБП, изпълнителният директор Иван Йотков и собственикът Георги Самуилов, на която беше обяснено за заема. 

Main Menu