Ботев загуби катастрофално от украинския гранд Шахтьор Донецк в Турция

04 Фев 2019 11:50

Ботев загуби много тежко с 1:6 последната си контрола в Турция срещу украинския гранд и участник в групите на Шампионската лига през този сезон Шахтьор Донецк.

В 20-та минута Вутов беше изведен сам срещу вратаря на Шахтьор от Неделев, но стреля слабо и вратарят спаси.

В 34-та минута при първата си сериозна опасност пред вратата на Ботев украинците поведоха. Кайоде изведе сам срещу Кайзер Тотовицки, който не сгреши и откри резултата - 0:1.

В 38-та минута след комбинация между Кайоде и Марлос последва центрира и Тотовицки на празна врата вкара втория си гол и втори в двубоя за Шахтьор за 0:2.

В 47-там минута Ботев върна едно попадение. След центриране от корнер Лазар Марин прати топката във вратата на Шахтьор - 1:2.

В 51-та минута Марлош опита подаване в наказателното поле на Ботев, защитник на "канарчетата" отклони топката, но тя попадна в Бутко, който с мощен удар в далечния ъгъл прати топката в мрежата.

В 54-та минута след центриране от корнер "канарчетата" избиха топката, но тя бе върната в наказателното поле и Кайоде останал сам срещу Кайзер увеличи аванса на украинците.

В 70-та минута атака по левия фланг завърши с остро центриране към Майкон, който от точката на дузпата простреля Кайзер.

В 86-та минута украинците организираха красива атака с едно докосване, Тотовитски пусна към Кайоде и той отблизо вкарва шестия гол за Шахтьор.

Това беше последна контрола за Ботев в Турция. Пловдивчани се заръщат в България, където ще изиграят още две контроли на 9 февруари срещу Несебър и на 13 срещу Марица. Първият официален мач на Ботев за новия сезон е на 16 февруари срещу Славия у дома в среща от Първа лига.

Ботев: Даниел Кайзер, Филип Филипов, Лазар Марин, Димитър Пиргов, Кристиан Димитров, Тодор Неделев, Антон Карачанаков, Васил Шопов, Лъчезар Балтанов, Радослав Апостолов, Антонио Вутов (Димитър Тонев, Благовест Данчев, Радослав Терзиев, Еберт Кардосо, Кристиан Добрев, Иван Василев)

Шахтьор: Рубин, Бутко, Чоботенко, Бондар, Матвиенко, Майкон, Малишев, Марлос, Тотовицки, Соломон, Кайоде

Main Menu