Ботев (Пловдив) гостува на Дунав

02 Мар 2019 08:19

Днес в 12:30 часа отборите на Дунав (Русе) и Ботев (Пловдив) ще се изправят един срещу друг в сблъсък от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Домакините за оцеляването си в елита, а пловдивчани имат по-високи амбиции и дори поглеждат към място в топ 3. За целта обаче днес трябва да си тръгнат с трите точки под ръка.

Дунав изпитва доста трудности напоследък. Отборът записа 4 загуби в последните си 5 мача в първенството. Единственият светъл лъч бе успехът срещу последния в класирането Верея (1:0), но и той дойде доста трудно.

Въпреки това русенци имат основание да се надяват на позитивен резултат днес. Статистиката показва, че те играят доста успешно срещу Ботев (Пловдив) на свой терен - 13 победи, 12 равенства и само 1 загуба.

Ботев пък видимо се намира във възход. “Канарчетата” са отборът, спечелил най-много точки в последните си 6 мача в първенството. Те видимо са в подем и ще искат да продължат в същия дух и в днешния двубой.

 

Ботев има доста повече проблеми. Пловдивчани пристигат без контузените Лъчезар Балтанов, Иван Василев и Джонатан Перейра. Антонио Вутов пък е наказан. Предполага се, че Николай Киров ще пусне на терена Кайзер на вратата и пред него в отбрана Филипом, Пиргов, Димитров и Кардосо. Терзиев ще е дефанзивен полузащитник, а Шопов и Неделев ще движат играта в средата на терена. Зехиров и Карачанаков ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Доре

Вероятни състави:

ДУНАВ: Макенджиев, Патев, М. Ковачев, Динков, Васев, попадийн, С. Ковачев, Ндиайе, Димов, Фрицулеску, Ахмедов

БОТЕВ: Кайзер, Филипов, Пиргов, Димитров, Кардосо, Терзиев, Шопов, Неделев, Зехиров, Карачанаков, Доре

Main Menu