Ботев с тежко гостуване на Черно море днес

10 Мар 2019 11:07

След домакинските победи над ЦСКА-София и Лудогорец днес Черно море ще се опита да повали на “Тича” още един от отборите в Топ 6 на Първа лига - Ботев (Пловдив). Нещо повече - при успех, “моряците” ще се изравнят по точки с тима на Николай Киров. Ботев обаче е в много добра форма и няма загуба през пролетта. “Канарчетата” са на 4-о място в класирането, но евентуална грешна стъпка ще даде шанс на Берое а ги измести от него.

Любопитен факт е, че и в двата досегашни мача между Илиан Илиев и Николай Киров победител излезе Белия. Първият случай беше през 2017 година, когато Илиев водеше Верея, а тази есен неговият Черно море отстъпи в Коматево с 1:2.

Аут от групата на варненци са контузените Георги Божилов и Емил Янчев. Мартин Костадинов и Уго Кононго също няма да играят срещу Ботев. Капитанът Георги Илиев ще има подкрепата на Петър Витанов и Васил Панайотов в средата на терена. По крилата ще действат Мартин Минчев и Аристот Ндонгала, а Радослав Василев ще е на върха на атаката.

В Ботев нямат проблеми с контузени и наказани футболисти. Единственото изключение е Антонио Вутов, който ще пропусне мача на “Тича” заради червения картон срещу Лудогорец. Александър Тонев е изостанал с подготовката и още не е готов за официални двубои. Феребори Доре, Тодор Неделев и Антон Карачанаков ще са оръжията в офанзивен план за “жълто-черните”, а Радослав Терзиев ще се нагърби с ролята да играе пред защитата.

ППЛ - 25 кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Китанов; Панов, П. Димов, В. Генев, Станчев; Витанов, Панайотов; Ндонгала, Г. Илиев, Минчев; Р. Василев
Старши треньор: И. Илиев
БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Кайзер; Джонатан, К. Димитров, Пиргов, Е. Кардосо; Р. Терзиев; Неделев, Балтанов, В. Шопов, Карачанаков; Доре
Старши треньор: Н. Киров

СЪДИЯ: Валентин Железов
СТАДИОН: “Тича”
НАЧАЛО: 15:00 часа/sportal.bg

Main Menu