Киров: Прекрасно, че имаме пловдивски финал /видео/

24 Апр 2019 21:17

Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров бе повече от щастлив след продължаването на отбора му към финала за Купата на България. Пловдивчани направиха 3:3 срещу ЦСКА като гост и с общ резултат 6:5 продължиха напред. Отделно „канарчетата” завършиха мача с девет човека, като именно с осем полеви играчи те отбелязаха решаващия гол.

Киров не пожела да коментира отсъжданията за съдиите, а също така изтъкна, че финалът с Локомотив Пловдив ще е празник за целия град, както и за футбола генерално.

„Действително днес изхабихме доста емоции. Заслужено продължаваме към финала, започнахме добре. Първата част бяхме почти перфектни. Първият червен картон ни обърка доста, постройката ни се развали, но в крайна сметка вкарахме важния трети гол. ЦСКА ни притисна и еуфорията ги обзе, но продължаваме напред”.

„Не мисля, че днес по време на мача решенията ми повлияха. Всичко беше в състезателите, които си свършиха прекрасно работата”, коментира Киров.

„Защитавахме се добре през първата част. Направихме доста контраатаки до червения картон и водихме заслужено в резултата. След това се промениха нещата и състезателите завършиха добре мача”, акцентира Киров.

„Цялото старание на състезателите е похвално. Не само при третия ни гол. Хубаво е, че вкарахме, тъй като стигаме до исторически финал за Купата на България. За футболен град като Пловдив това е невероятно”, продължи той.

„С осем полеви играчи и продължения щеше да е много, много трудно. Никога не коментирам съдиите. Най-важното сега в живота е така, че финалистите никога не ги помнят, а само тези, които печелят накрая. Имаме традиции в турнира и затова стигнахме дотук”, изтъкна Николай Киров.

„За абсолютно целия град мачът е специален, исторически. Има 20 дена до него, за да се подготвим. Винаги съм го казвал – нека феновете ни подкрепят, а отборът никога няма да ги изложи. Не сме водили преговори за нов мой договор. Аз знам за стадиона това, което излезе в медиите. Нямам представя как вървят нещата, но целта на Ботев е завръщане на стадиона си”, завърши треньорът на Ботев Пловдив пред Диема спорт.

Main Menu