Ботев с ЦСКА за трети пореден път в последните две седмици

29 Апр 2019 00:01

Ботев приема ЦСКА в среща първата шестица. Мачът е днес от 20:00ч. на клубната база на Ботев в Коматево.

Двата отбора се срещнаха в сряда и след уникална драма, 6 гола, два червени картона за Ботев, дузпа ЦСКА и много нерви и спорни положения в ущърб на пловдивчани Ботев стигна до 3:3 и след победа в първата среща с 3:2 елиминира „армейците“ и е на финал за Купата. За първи път в историята финалът в турнира ще е изцяло пловдивски на 15 май в София Ботев срещу Локомотив.

Това ще е пети мач между двата отбора този сезон. Два пъти в редовния сезон в Първа лига, два в турнира за Купата на България, сега в плейофите в първата шестица и още един в плейофите в първата шестица.

Иначе след класирането на финала Ботев вече не играе за нищо в плейофите, а ЦСКА все още има шанс за титлата. Въпреки това Берое и Черно море, които също вече не играят за нищо успяха да победят съответво Левски и Лудогорец в този кръг в първата шестица.

В миналия кръг Ботев загуби с 0:3 като гост на Лудогорец, а ЦСКА направи 0:0 в дербито срещу Левски.

В класирането Ботев е шести с 47 точки, а ЦСКА е втори с 65 точки на 5 точки от лидера Лудогорец.

Ботев наказани са Антонио Вутов и Филип Филипов. Трайно контузен е Джонатан Перейра. След контузии се завръщат Антон Карачанаков и Александър Тонев. След наказание се завръща Радослав Терзиев.

След наказание за ЦСКА се завръща Николай Бодуров.

Съдия на двубоя ще е Ивайло Стоянов.

Ботев: Даниел Кайзер, Лазар Марин, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Васил Шопов, Тодор Неделев, Александър Тонев, Феребори Доре

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Стойчо Атанасов, Николай Бодуров, Божидар Чорбаджийски, Иван Турицов, Валентин Антов, Рубен Пинтов, Жоржиньо, Едвин Джеси, Кристиян Малинов, Али Соу

 

Main Menu