Печат на тази страница

Време е за шоу! Купата ще е в Пловдив, въпросът е при кой

15 Май 2019 01:35

Големият ден дойде - 15 май 2019 година! Ден, който ще остане в историята не само на пловдивския футбол, но и на българския футбол. За първи път в историята двата пловдивски отбора Ботев и Локомотив ще спорят за трофея в турнира за Купата на България. Арената на сблъсъка е стадион "Васил Левски", а началният час 19:00ч.

Очакват се близо 20 000 души да присъстват на двубоя. Като днес билети за мача няма да се продават на касите на националния стадион, защото срещата е рискова.

Направи се сериозна организация за феновете на двата отбора, за да не се стига до неприятни случки. Феновете на Ботев тръгват от 13:00ч. от Коматево, оттам тръгва организираното пътуване с автобуси, което ще бъде под полицейски кордон. Може да се включат и автомобили. Час по-късно от 14:00ч. от "Лаута" тръгват феновете на Локомотив с организираното пътуване с автобуси, също може да се включат и автомобили. Феновете на Ботев ще бъдат настанени в секторите "А" и "Б", а тези на Локомотив във "В" и "Г".

През този сезон двата отбора си размениха по една победа като гост. В първото дерби за този сезон Локомотив победи за първи път за първенството на клубната база на Ботев в Коматево с гол на Димитър Илиев в 78-та минута на 18 август 2018 година. На 4 декември 2018 Ботев си върна за загубата като победи за първи път от 2015-та година на Лаута с 2:0 с голове на Кристиан Димитров в 48-та и феноменално попадение на Тодор Неделев директно от центъра в 67-та минута.

В първенството за Локомотив сезонът свършва днес, защото тимът отпадна от баражите за Лига Европа. За Ботев предстоят още три срещи в първата шестица.

В Ботев аут за срещата е Атанас Зехиров, който е трайно контузен. Под въпрос е Феребори Доре, който е с травма. За Локомотив аут е Мустафа Абдулахи. За Ботев след наказания се завръщат Димитър Пиргов и Антонио Вутов. За Локомотив след наказания се завръщат Момчил Цветанов и Мартин Луков. И двата отбора обаче не обявиха групите си за мача.

Двубоят е на директна елиминация. Ако се стигне до равенство в редовното време се прибягва към две продължения от по 15 мин. Ако и след тях няма победител следва изпълнения на дузпи, които ще определят носителя на Купата.

Победителят ще получи правото на участие в Лига Европа. Този сезонът носителят на Купата на България ще стартира директно от втория предварителен кръг на Лига Европа. Освен трофея и участие в Лига Европа победителят днес ще играе и за още една купа - Суперкупата на 3 юли срещу шампиона на Първа лига.

Съдия на двубоя ще е Николай Йорданов.

Вероятни състави: 

Ботев: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Филип Филипов, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Еберт Кардосо, Александър Тонев, Тодор Неделев, Антонио Вутов

Локомотив: Мартин Луков, Милош Петрович, Димитър Везалов, Стивън Езе, Абделхаким Буна, Янко Ангелов, Игор Банович, Един Бахтич, Ален Ожболт, Момчил Цветанов, Димитър Илиев

Main Menu