До седем дни ще е ясно кой е новият старши треньор на Ботев

29 Май 2019 17:18

Днес стана ясно, че Николай Киров няма да бъде наставник на Ботев (Пловдив). Собственикът на пловдивския клуб Георги Самуилов обяви решението си на официална пресконференция. Бизнесменът изтъкна поражението във финала за Купата на България от Локомотив (Пловдив) и двете нулеви години на отбора., предаде репортер на PlovdivskiNovini.bg.

"Правихме задълбочени анализи на това, което се случи. Освобождавам целия треньорски щаб. Това е мое решение и не подлежи на коментар. Имаме нулева година. От шест мача имаме шест загуби. Загубата от Локомотив (Пловдив) повлия на моето решение. Подготвяхме се много време. Осигурил съм всичко, което трябваше. Не заслужавахме тази загуба.", започна Самуилов.

"След няколко дни ще обявя кой е новият старши треньор на Ботев. Имаме варианти, ще го обявим до седмица. Не мога да разкрия имена. По темата с футболистите съм разговарял с няколко от тях. Водихме мъжки разговор. Аз съм човекът, който финансира клуба и аз взимам решенията. Николай Киров е дал много за клуба, но всичко има своя край", допълни бизнесменът.

"Нека представим треньора и ще дадем обяснение за бюджета на клуба. Моята визия и моето искане е да се налагат млади футболисти. Нека феновете седнат на моето място, а аз да седна на тяхното. Ангел Палийски е направил много за Ботев. Той е един достоен човек, който се опитва да помага на клуба. Не искам да влизам в скандали с определени хора, мнения и версии", каза още собственикът на Ботев.

"Сварих този клуб преди година. Тогава не можеше да се определи дали ръководството определя политиката, или треньорът. Резултатът беше ясен. Две нулеви години. Вие ако сте собственик какво ще направите? Ако ви кажа какво ми казаха от треньорския щаб, ще се разсмеете. Притеснени са били от публиката, защото била много и ги аплодирала. Бях на стадиона. Имаше над 20 000 зрители. Феноменална публика. Искам да им благодаря и да им се извиня отново. Адалберт Зафиров остава. Освобождавам четирима души. Не е имало скандал между нас. Съвсем нормален и мъжки разговор", завърши Самуилов.

Main Menu