Печат на тази страница

Новият треньор на Ботев: Искам да имам колектив и да играем нападателно /видео/

12 Юни 2019 11:46

Новият треньор на Ботев Желко Петрович беше представен официално. На брифинга присъстваха председателя на УС на клуба Иван Йотков и спортния директор Адалберт Зафиров.

"Търсихме вариант за треньор, който да ни даде развитие и на клуба не само на отбора. Убедени сме, че неговият опит ще ни помогне да се развием като отбор, като клуб, като организация въобще и сме сигурни, че неговият опит, ще ни бъде полезен. Надявам се пътят ни да бъде успешен", заяви Йотков. 

"Екипът на Петрович включва Жарко Лучич, Тодор Георгиев и Михаил Ролев. Днес стартираме с лагер във Велинград до 22 юни. Той завършва с контрола. Надявам се да работим успешно заедно за една обща цел", заяви спортния директор Адалберт Зафиров.

"Да благодаря за хубавите думи на Иван Йотков и Адалберт Зафиров. Заради тях двамата пристигнах. Не съм дошъл тук заради някакви пари, те ме предразположиха още от първия ден. Със сърцето си избрах да дойда тук. Работил съм в Англия, Германия, Португалия. Когато подписах жена ми ме се обади и ме пита как са там работата. И аз казах, толкова съм щастлив, че все едно подписах договор за 10 милиона евро. Това е Балканите моето сърце е тук. Драго ми, че се върнах на родна земя. Иван и Адалберт много ми помогнаха да направя този избор. Надявам се да играем много добре. Нямаше грандомански изисквания. Иначе не бих подписал, ако ми бяха дали сериозни цели, които няма как да обещая, че ще изпълня. Трябва да бъдем в първите 6 отбора на България. Важното е играта да бъде нападателна, да имаме положителна атмосфера и хората да искат да дойдат и да гледат нашите мачове. Аз съм сигурен, че резултатите ще дойдат. Дали първата или втората година, но ще има резултати. Аз съм балкански човек, но холандски треньор. Доведохме двама млади играчи от Тренчин и ФК Айндховен това са млади перспективни играчи. Филип има по-голям опит, бил е капитан на Тренчин. А Роодни е перспективен млад играч, който имаше доста травми и проблеми, но е много силен като характер. Гледал съм последните 4 мача от финалните плейофи и финала за Купата. Може би трябваше да гледам първите 4-5. Имам голямо уважение към бившия треньор, защото 3 години той е работил феноменално и ще се радвам, ако си тръгна с две титли. – Купата и Суперкупата. Започвам нещо ново. Ще ми трябва и малко време да свикнем помежду си. Николай Киров е в болнични в петък ще разтрогне. Ние коментирахме профилите на треньорите, това е единият от трите фаворита, които бяхме избрали. Аз знаех, че има три варианта, за мен това нямаше проблеми. Дали те са отказали или не са, аз няма как да кажа. Това е голям клуб с голяма история. Имах предложения от два отбора от Холандия, но избрах Ботев. Люпко Петрович го познавам отлично, особено когато беше треньор на Звезда и Войводина. Големи приятели сме с него, той е феномен. Голямо уважение спрямо него. Това са по-млади треньори живея 28 години в Холандия, следя на всяка футбола, но не познавам Бруно Акрапович и Златомир Загорчич. Играл съм навсякъде по света. С Адалберт Зафиров съм играл, Емил Костадинов, Трифон Иванов, Христо Стоичков. И нямаше никакви проблеми с езика. Всички са забравили колко е велик българският футбол и колко тази страна е дала топ футболисти на топ ниво. Запазваме целия състав и ще дойде поне още един нов играч. За мен е важен колектива. Но най-добрият играч винаги се отличава от колектива. Не сме Барселона или Реал, за да имаме Меси и Роналдо, трябва ни колектив. Гледал съм да попия всичко от тези големи имена, с които съм работил. Няма как да бъда тях. Ако някой иска да ме сравнява с някои от тях приличам най-много на Дик Адвокаат", заяви при представянето си Желко Петрович.

Main Menu