Петрович взе двама холандци в Ботев

12 Юни 2019 13:30

След вратарите Георги Аргилашки и Янко Георгиев Ботев се сдоби с още две нови попълнения, това потвърди новият треньор Желко Петрович.

Това са Филип ван Арнем от словашкия елитен Тренчин, който е бил и капитан на отбора. Той е роден на 24 август 1996 във Валвийк, където стартира и в мъжкия футбол през 2014 година и до 2017 записва 76 двубоя и вкарва един гол. От 2018 е играч на Тренчин, където записва 37 двубоя, вкарва веднъж и дава две асистенции. Холандецът играе на поста атакуващ халф, като е бил ползван и като дефанзивен халф.

Вторият нов играч е Родни Клустер, който също е холандец и е роден на 26 ноември 1996г. Той играе на поста десен бек, но Петрович заяви, че е имал доста травми през кариерата си, но е много силен характер и затова се е спрял на него. Юноша е на Додрехт, където дебютира в мъжкия футбол през 2016 година. Той също е играл в Тренчин след това, а от 2018 е във ФК Айндходен, който играе във второто ниво на холандския футбол. Има 27 двубоя и 3 асистенции за ФК Айндховен.

Петрович заяви, че отборът се нуждае от поне още един играч, като най-вероятно става дума за нападател. Самият треньор заяви, че няма намерения да се разделя с други играчи и иска да запази всички основни играчи от миналия сезон.

И двамата присъстваха на днешната тренировка и отпътуваха с отбора за Велинград.

Main Menu