Ботев (Пд) се включи в "Мост между културите"

19 Юли 2019 15:07

Ботев (Пловдив) се включи в инициативата "Мост между културите", посрещайки на своята спортна база над 30 деца от от България и Холандия, участници в международния детски лагер за междурелигиозна толерантност, на който през тази година домакин е град Пловдив. Представителите на сдружение "Мостове - Източноевропейски форум за диалог" бяха приети радушно на "Футболен комплекс Ботев 1912" от директора на "жълто-черната" школа Ферарио Спасов и селекционера Трифон Пачев.

След кратка разходка из спортното съоръжение гостите се насочиха към големия изкуствен терен, където треньорите в ДЮШ Румен Байрев и Георги Андонов първо им показаха различни футболни упражнения, а по-късно разделиха децата на два отбора за предстоящия мач. Въпреки топлото време и голямото игрище, момчетата и момичетата в двата отбора показаха завидна издръжливост и желание да изиграят емоционален мач, който завърши при равенство в резултата 2:2.

След края на двубоя гостите бяха наградени с подаръци и клубни сувенири за усилията и желанието, с които играха на терена. След снимки за спомен от Ботев изпратиха своите гости, които си тръгнаха щастливи и удовлетворени от посещението си в гнездото на "канарчетата". В своята 107-годишна история футболен клуб "Ботев" винаги е бил неизменна част от живота на град Пловдив, а неговата обществена дейност през годините го е превърнала в институция, уважението към която и днес надхвърля рамките на града.

Main Menu