Ботев в търсене на първа победа като гост този сезон

17 Авг 2019 01:49

Ботев гостува на Берое в среща от шестия кръг в efbet Лига. Мачът е днес от 18:00ч. на стадион "Берое" в Стара Загора.

В миналия кръг Ботев загуби изненадващо у дома от Царско село с 0:2. Берое победи като гост Левски с 3:1.

Тежката серия на Ботев от началото на сезона разклати поста на Желко Петрович и не се знае дали при загуба днес наставникът няма да бъде уволнен. Ботев има и друг проблем да запази Кристиан Димитров и Тодор Неделев, след като Левски постоянно мъти главата на играчите и иска да ги привлече. На този етап и двамата обаче искат да продължат кариерата си в Ботев, но до 2 септември за Ботев няма да бъде никак спокойно за тяхното бъдеще.

Ботев е 12-ти с пет точки, а Берое е пети с 9.

В Ботев има проблем и с контузията на титулярният защитник Димитър Пиргов, който пропуска срещата. Трайно контузени са Атанас Зехиров и Джонатан Перейра. Хубавата новина за тима е привличането на бразилският нападател Фернадно Виана. Виана, който е вторият по резултатост чужденец в историята на клуба се завърна в тима в началото на седмицата със свободен трансфер.

За Берое аут е контузеният Георги Ангелов, а най-новото попълнение на тима Ибрахима Конте за първи път попадна в групата на тима.

Съдия на двубоя ще е Стефан Апостолов.

Вероятни състави:

Берое: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Карлос Охене, Иван Бандаловски, Александър Василев, Рубен Бригидо, Иван Минчев, Педро Еуженио, Зоран Йосипович

Ботев: Георги Аргилашки, Филип Филипов, Кристиан Димитров, Радослав Терзиев, Еберт Кардосо, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем, Марко Перван, Тодор Неделев, Антонио Вутов, Александър Тонев

Main Menu