Юношите Тонев и Шопов искат да върнат в силните години на клуба

30 Окт 2019 19:52

Със задачата да върнат Ботев Пд към славата в българския елит имат двама млади футболисти от школата на "канарчетата" - Димитър Тонев и Станислав Шопов.

"Баща ми ме заведе на тренировка на Ботев, когато бях седем годишен и оттогава подкрепям и обичам любимия си отбор и играя за него със сърце", заяви Димитър Тонев пред DIEMA SPORT в предаването „Преди кръга”.

"На 7 години баща ми заведе на тренировка и оттогава не съм играч за друг отбор и до момента подкрепям само Ботев Пловдив", това пък заяви и другият млад талант на пловдивчани Станислав Шопов.

"Дебютът ми бе срещу Лудогорец миналата седмица. Наистина чувството е неописуемо. В началото имах напрежение в себе си, но след първите отигравания успях да се успокоя и да играя своята игра. До преди две седмици не съм го очаквал това. Но Ферарио Спасов ми гласува доверие, за което съм благодарен. Наистина да играеш за Ботев е чест и да носиш емблемата е много отговорно", сподели Тонев.

"Спомням си, че влязох на мястото на Стивън Петков и още с влизането усетих подкрепата на "жълто-черната" публика. Беше наистина неописуемо чувство, победихме с 2:0 и мисля, че се справих добре, добре и за 12 минути. Не съм очаквал да дебютирам на 16 години, но си вярвам и съм очаквал да заиграя на 17-18 години", заяви Шопов.

 

Main Menu