Ферарио Спасов: Неприятна загуба, но момчетата се стараха

18 Ян 2020 19:09

Наставникът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов беше разочарован от загубата с 0:4 от украинския Олександрия, но остана доволен от старанието на неговите футболисти, които предвид играта си не заслужаваха толкова тежка загуба. 

"Тежък резултат, но момчетата се стараха до края на мача. Както през първото полувреме, така и през второто имаше много движение, което най-много ме интересува на този етап от подготовката. Назад сме с някои спортно-технически аспекти все още. Загубата си е загуба. Продължаваме да играем и работим по план. Олександрия има два равностойни състава, докато ние имаме проблеми на това ниво, но не искам да прозвучи, като оплакване. Трябва да работим. Хубаво е, че доста от младите играчи взеха участие в мача, за да видят, че не всичко е лесно. За тях това е един много полезен сблъсък с европейския футбол. Нищо не е станало. Неприятна загуба, но имаме време да подобрим някой неща. Трите гола отдясно след почивката? Това са тактически грешки, нещо което се случва в българския футбол. Имаше неправилно подреждане в защита. Не проблемът самото центриране. Тези мачове ни дават информация, върху която да работим и да поправяме грешките.

Очаквахме попълнения, но така или иначе не се осъществиха на този етап. Затова продължаваме с тези момчета. Млади са, но ако искат да играят мъжки футбол. Трябва да покажат още по-голямо старание, по-голямо самочувствие в играта, дори и да има загуби. Така се расте, аз друг начин не знам.
Феновете са ни зад гърба. Трябва да ги радваме с играта си. Мачът с Локо (Пд) е далеч и не искам да говоря за него. Трябва да работим и да са здрави, че Димитър Пиргов се контузи, Сашо Тонев също не беше на 100%. Очаквам Никола Илиев да дойде в понеделник на лагера", коментира Спасов пред Sportal.bg.

Main Menu