Ботев подписа договор за сътрудничество с либийска футболна академия

25 Ян 2020 11:45

В присъствието на кмета Здравко Димитров ПФК „Ботев 1912” подписа договор за сътрудничество с либийска футболна академия.

Шефът на Академията Сюлейман Фортия, представители на либийското посолство у нас и президентът на жълто-черните Георги Самуилов присъстваха на срещата, на която двете страни се договориха Ботев да помага на талантливи млади либийски футболисти.

„Приветствам Ви с добре дошли и Ви уверявам, че в наше лице намирате приятели и съмишленици, които ще направят всичко възможно за успешна съвместна работа”, заяви пред либийските гости кметът Димитров, а Георги Самуилов добави „Всеки дълъг път започва с малка крачка, която днес правим”.

Треньори от най-стария футболен клуб в страната ще посетят най-голямата школа на академията, която е в Истанбул, а по-късно малките либийски таланти ще пристигнат за подготовка под тепетата.

„На практика това ще бъдат млади играчи на Ботев и ние се надяваме най-талантливите от тях да продължат своя път оттук към големите европейски отбори”, коментира изпълнителният директор Иван Йотков.

Main Menu