Фенове на “Ботев“ Пд на протест пред гръцкото посолство в памет на Тоско

25 Ян 2020 14:04

Фенове на "Ботев" (Пловдив) се събраха пред гръцкото посолство в София с искане за обективно разследване на убийството на Тоско Бозаджийски, предаде БГНЕС.

„Пред посолството сме да напомним, че няма да забравим Тоско, докато всичко не се реши както трябва. Така ще бъдем оттук-нататък. Ще има нови протести, защото днешният е символичен“, заяви пред медиите бащата на Тоско Георги Бозаджийски.

Той посочи, че до момента има един задържан от общо 15 нападатели, които били въоръжени и маскирани. „Това е, което знаем от гръцкото следствие“, каза Георги Бозаджийски.

Бащата заяви, че за момента не получават съдействие и отговор от гръцките власти. Същевременно всичко, което е говорено с премиера Бойко Борисов през миналата седмица, е задействано.

 

28-годишният мъж беше убит в Солун при сблъсъци между наши и гръцки фенове на местния ПАОК. Тоско е блъснат от кола в момент, в който се е опитвал да избяга от фенове на ПАОК след футболното дерби с "Арис". Привържениците на "Ботев" са побратими с тези на "Арис" и често ги подкрепят във възлови срещи.

Българската прокуратура също се включи в разследването след среща на феновете на футболния клуб с премиера Бойко Борисов.

Main Menu