Балъков за Кристиан Димитров: Мислех, че ще отиде в Левски

11 Фев 2020 14:17

Бившият национален селекционер Красимир Балъков засипа с похвали пред Jutarnilist.hr Кристиан Димитров, който премина в Хайдук Сплит. Легендата на българския футбол води хърватския гранд през сезон 2011/12. При него Кристиан Димитров направи своя дебют за националния отбор.

„Кристиан Димитров трябваше да направи следващия ход в кариерата си. В България достигна максимума с представянето си за Ботев Пловдив“, заяви Балъков.

„Направи дебюта си срещу Чехия, загубихме с 1:2 в Прага. Но Димитров направи добър мач. Имаше една грешка, но всичко останало беше на ниво. Оправда доверието ни, защото в крайна сметка е млад футболист“, добави още той.

„Според мен Кристиан е най-добрият защитник в България, въпреки че ще навърши 23 години този месец. Все още не сме разговаряли, но ще му се обадя, за да го подкрепя. Знам качествата му и къде отива. Той ще има голяма подкрепа зад гърба си с опитен треньор и отбор, който се бори за титлата. Ще отнеме известно време, за да се адаптира към по-големите изисквания, но не се съмнявам в Димитров“, каза бившият национален селекционер на България.

„Кристиан е бърз и много труден за преодоляване. Агресивен е, какъвто трябва да бъде централния защитник. Опасен е и в противниковото наказателно поле, където има невероятен отскок. Той вкара пет гола за Ботев Пловдив през сезона, което е страхотно за централен защитник. Димитров реализира попадение и за националния отбор във втория си мач срещу Косово“, каза Балъков.

„Трябва да призная, че миналата година мислех, че ще отиде в Левски. Не мога да кажа защо трансферът не беше реализиран, но в крайна сметка той направи по-силен ход за кариерата си. За футбола в България не е хубаво млад играч да заиграе в чужбина, но за самия футболист трансферът в Хайдук е голяма стъпка напред. Надявам се да се представя за България и Хайдук достойно“, допълни още легендата на българския футбол.

„Всеки добър футболист се приспособява бързо към изискванията на различните треньори. Вярвам, че Димитров ще направи това. Има качествата. Знанието е от първостепенно значение, а когато го имаш идва и опитът, който се трупа с години. Димитров е много перспективен футболист, така че работата му в Хайдук ще бъде чудесна основа за бъдещата му кариера. Той играе с десния крак, така че ще е най-полезен отдясно в центъра на защитата, защото има и добро подаване“, заяви Балъков.
„За последно игра за националния отбор в контролата срещу Парагвай. Ако играе редовно за Хайдук, няма причина да не бъде повикан отново“, добави още той.

Main Menu