Георги Самуилов преди дербито: Заедно можем да постигнем всяка цел, обединени от красотата, вярата и борбата!

15 Фев 2020 18:44

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов направи изявление преди утрешния мач на тима с градския съперник Локомотив.

"Уважаеми Ботевисти,

В навечерието сме на мач, който никога не е бил със значението на три точки. Това е мач за честта на град Пловдив, мач с огромно значение за всички пловдивчани.

В този мач се раждат герои, които пловдивчани коментират с месеци и години. В този сблъсък се раждат моменти за поколения напред, като фамозното изпълнение на Тодор Неделев от центъра.

Публиката на Ботев се отличава с това, че за нея омразата не стои на първо място. Хилядите "жълто-черни" фенове се славят с огромната, безрезервна и страстна любов към любимия си Клуб.

Любов, без която Ботев нямаше да оцелее през годините и да продължи гордо да носи званието "най-стар футболен Клуб в България".

Този мач ще бъде много по-специален за всеки един от нас и заради загубата на един от лидерите на тази публика. Битката до последен дъх ще бъде това, което нашият приятел иска от всеки един от нас както на терена, така и на трибуните.

Скъпи Ботевисти, във финала Вие ясно показахте кой е отборът на Пловдив и коя публика обича по-страстно тима си. Въпреки горчивата загуба Вие продължихте да подкрепяте отбора със същата страст, караща от деца до възрастни да крещят с всичка сила името на нашия любим Клуб.

Заедно можем да постигнем всяка цел, обединени от красотата, вярата и борбата!

Само Ботев!

С уважение,
Георги Самуилов"

Main Menu