Ботев (Пд) ще гони задължителна победа срещу Черно море

29 Фев 2020 08:16

Ботев (Пловдив) посреща Черно море в един от най-интересните мачове от 23-ия кръг на efbet Лига. Двата тима са замесени в борбата за Топ 6, но засега изостават от преките си конкуренти Берое и Славия. Днес победата е задължителна за “канарчетата” и “моряците”, ако искат да съхранят шансове за първата шестица. Разликата между тях е 4 точки в полза на варненци.

Ботев започна втория дял от сезона с нулево равенство срещу градския си съперник Локомотив (Пловдив), а след това падна от ЦСКА-София с 0:1. Черно море пък записа успех срещу Дунав (2:0), а преди седмица изтръгна точка в сблъсъка с Левски буквално в последната секунда (2:2).

 

Двамата треньори трябва да се справят с отсъствието на редица важни фигури. В Ботев с дълготрайни контузии са Лазар Марин и Антонио Вутов, но Ферарио Спасов неведнъж е показвал, че обича да залага на млади футболисти и днес няма да е по-различно. Той влючи в групата цели 7 юноши, но титуляр ще е само Станислав Шопов, който ще играе по левия фланг в халфовата линия. Звездата Тодор Неделев ще връзва атаките на “жълто-черните”, а Александър Тонев ще води атаката.

В състава на Черно море наказан е националът Мартин Минчев, който ще бъде заменен от Дани Кики. Матиас Курьор, Родриго Енрике и Илиан Илиев-младши също ще са заплаха за вратата на Ботев. Другите отсъстващи за варненци са Даниел Димов, Виктор Попов, Исмаил Иса и Патрик Андраде. Това означава, че стартовата единайсеторка ще бъде изцяло прекроена, а шанс ще получат Цветомир Панов, Мирослав Енчев и Букаси. На вратата отново ще е Миодраг Митрович, въпреки двете груби грешки, които допусна срещу Левски.

Main Menu