Ботев (Пловдив) и Черно море поделиха точките, играчите "счупиха" гредите /снимки + видео/

29 Фев 2020 16:54

Ботев (Пловдив) не успя да спечели домакинството си на Черно море в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Срещата приключи при резултат 1:1, а играчите се отчетоха и с пет греди. Днес победата бе задължителна, както за "канарчетата", така и за "моряците", ако искат да съхранят шансове за първата шестица. Точен за Ботев бе Филип Филипов, но в края на мача Родриго оформи крайното 1:1.След поделените точки Черно море заема седма позиция с актив от 34 точки. Първата шестица към момента е на две точки. Славия е с 36, но и мач по-малко. Ботев от своя страна е осми с 30 и първата шестица вече изглежда трудно постижима.

Първото полувреме предложи на вниманието на феновете в Коматево множество положения за реализиране на гол и за двата тима.

Изстрел на Курьор бе отразен от стража, след това се отби в гредата, а до добавка не се стигна, тъй като състезателите на домакините реагираха своевременно и избиха топката в корнер.

Последва нова възможност за варненци. Панайотов напредна по десния фланг и асистира на Курьор, който с мощен диагонален изстрел разтресе напречната греда на вратата на "канарчетата".

В 39-ата минута Неделев стреля от свободен удар. Топката се отби в рамката зад Митрович. Върна се в наказателното поле, където Ничев също шутира в гредата. Последва пореден един изстрел и след докосване до рамката, кълбото попадна в ръцете на Митрович.

Така или иначе до промяна в резултата не се стигна.

В 57-ата минута бе отбелязано първото попадение в мача. Негов автор стана Филип Филипов. Той се разписа по-скоро случайно, като прострелно центриране в полето на Черно море не намери нито един от футболистите на домакините, преди да стигне до включилия се Филипов. Той подложи крака си на пътя на топката и тя влезе във вратата за 1:0.

 

Преди това Неделев можеше да се разпише, но изстрелът му от средна дистанция не намери очертанията на вратата.

Малко по-рано центриране отдясно по нападението на домакините срещна ръката на Панайотов. "Канарчетата" претендираха за дузпа, но бе отсъдено само нарушение извън пределите на пеналта. Ситуацията беше дискусионна

Малко преди края Тодор Неделев пропиля поредна отлична възможност за реализиране на попадение. Той не стреля добре с глава, при центриране на голмайстора Филипов.

Дванадесет минути преди последния съдийски сигнал в мача Денислав Ангелов изведе по чудесен начин Родриго очи в очи с вратаря на Ботев (Пд) и равенството беше възстановено.

Main Menu