Печат на тази страница

Ботев търси първа победа в efbet Лига за 2020 година

08 Мар 2020 00:08

Ботев ще гостува на Славия в среща от 24-ия кръг в елита. Мачът е днес от 12:30ч. на стадион „Славия“ в София.

В сряда Ботев се класира за полуфиналите в турнира за Купата за четвърти пореден сезон. Пловдивчани отстраниха трудно втородивизионния Ботев Гълъбово като гост с 1:0 с гол в 100-та минута на продълженията на Димитър Тонев. Славия отпадна от турнира по-рано и не игра през седмицата.

В миналия кръг в елита Ботев изпусна да запише победа над Черно море и завърши като домакин 1:1 с варненци. Славия пък нанесе поражение на Левски насред „Герена“ с 2:1.

Славия е един от фаворитите за класиране в първата шестица като е на петата позиция с 39 точки, а Ботев е осми с 30. Пловдивчани имат само теоритичен шанс за класиране в първата шестица, като за да се случи това трябва Черно море, Славия и Берое да загубят трите си мачове до края редовния сезон.

За Ботев контузен е Лазар Марин, а след наказание се завръща Димитър Пиргов. Александър Тонев също е контузен и пропуска двубоя. Антонио Вутов вече също е на линия, след като се завърна в игра като резерва в двубоя срещу Ботев Гълъбово. Вутов лекуваше контузия.

Наказан за Славия е Петър Патев.

Съдия на двубоя ще бъде Драгомир Драганов.

Вероятни състави:

Славия: Антониос Стергиакис, Венелин Филипов, Емил Виячки, Андреа Христов, Христо Попадийн, Милен Гамаков, Янис Карабельов, Филип Кръстев, Емил Стоев, Галин Иванов, Ивайло Димитров

Ботев: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Димитър Пиргов, Костадин Ничев, Станислав Шопов, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Джонатан Перейра, Тодор Неделев, Никола Илиев

Main Menu