Феро: Доволен съм от момчетата

08 Мар 2020 14:50

Треньорът на Ботев Ферарио Спасов коментира загубата от Славия.

Тежък терен. Добре се противопоставихме с оглед на ограничения ресурс от футболисти. Контузията на Джонатан обърка плана. Доволен съм от това, което показха момчетата. В никакъв случай не търся оправдания. Играхме мъжки, играхме равностойно на този терен с изключително голяма група от млади играчи. Нашият приоритет е да завършим по-напред в класирането", започна той.

Относно 120-те минути срещу Ботев Гълъбово за Купата на България:

"Допуснахме това нещо, което няма как да не се отрази. В последния момент отпадна Тонев. Отрази се при всички положения, но до края издъжахме физически. Положенията натежаха в полза на Славия", продължи Спасов.

Специалистът изтъкна значението на младите в отбора:

"От мач на мач не се различават по нищо от останалите. Има приемственост в отбора. Техният потенциал е още по-голям. Трябват им мачове".

"След всеки мач не знам с каква група ще разполагам. В началото на седмицата ще видим с какво ще се разполагаме. Напускане на играчи, контузии. Ще ни трябва време да интегрираме младите момчета. Знаем си състоянието на отбора. Трябва да направим всичко възможно да завършим, както трябва първенството. Евентуално може да имаме ново попълнение", разкри спецът.

"На ½-финалите (за Купата на България) се класираха много сериозни отбори и ще трябва да разполагам с всички играчи, които имам. Но да пренебрегвам мачове от първенството е несериозно. Изключително важно е всички момчета да са здрави" завърши наставникът.

 

Main Menu