Печат на тази страница

Караславов: Няма оферти за Неделев, не искаме да приключва първенството

21 Мар 2020 12:38
Прокуристът на Ботев (Пловдив) Асен Караславов даде повече яснота за Sportal.bg относно вчерашната декларация за прекратяване на първенството, която бе разпратена в медиите от Арда (Кърджали) и подписана от десет елитни клуба. Впоследствие Ботев се разграничи от това чрез позиция в официалния си сайт. Караславов призна, че е бил запознат с тази декларация, но от клуба не са съобщавали, че са съгласни с нея. Важният човек в Ботев сподели и доколко пандемията ще се отрази на клуба, дали ще забави строежа на "Колежа". Той призна, че ръководството обмисля да предложи професионален договор на големия талант Никола Илиев, който бе силно желан от Аякс, а също така отрече в Ботев да е получавана нова оферта на Тодор Неделев.

Какво е Вашето мнение за разпространената в медиите декларация от Арда (Кърджали) за прекратяване на първенството? Отдолу бяха изброени имената на десет елитни клуба, единият от които е Ботев. Впоследствие Вашият клуб се разграничи от това.
- Моето мнение, на ръководството и на собственика Георги Самуилов е да се довърши първенството и да се доиграят всички мачове, както и полуфиналите и финалът за Купата. Бях запознат с тази декларация и ми беше изпратена. Казах, че трябва да разговарям с цялото ръководство и тогава ще им кажа. Явно от Арда са сметнали, че съм съгласен и ние като ръководство сме съгласни, но това не отговаря на истината. Цялото ръководство и г-н Самуилов сме на мнение, че трябва да се играят мачовете, разбира се, зависи от ситуацията.
Според Вас как би се отразила една финансова криза за футболните клубове? Ще се стигне ли до намаляване на заплати на футболисти и щаб?
- На този етап не сме водили разговори на тази тема. Мисля, че кризата няма да се отрази и вярвам, че няма да стигнем до такива въпроси да намаляваме заплати на служители и футболисти.
Ситуацията, в която се намираме, ще отложи ли строителните дейности на Колежа?
- Мисля, че това няма да се случи, защото институциите работят, движат си нещата, така че това няма да се отрази на строежа.
Ботев (Пловдив) налага много юноши в състава си. Каква е Вашата оценка за тяхното представяне?
- С треньорското ръководство седнахме и решихме през пролетния полусезон да даваме повече шанс на юноши. За момента мисля, че Ботев налага най-много юноши в България и те показват едно много добро ниво. Виждаме, че вече са готови за мъжкия футбол. Момчетата оправдават доверието.
Ще дадете ли малко повече яснота около случилото се с Никола Илиев? Младокът пътува до Амстердам, за да подпише договор с Аякс. Какво се случи впоследствие?
- Да, бяхме с Никола и неговия мениджър в Амстердам за три дни. Разгледахме школата на Аякс и тренировъчната база. Коко Илиев и неговият мениджър обаче сметнаха, че Аякс не е точното място за неговото развитие. Момчето има право да си избира, това си е напълно нормално. На този етап нашето желание е да му предложим договор и да си остане в Ботев.
Преди два дни се появиха информации, че руски и турски клубове са отправили конкретния запитвания за Тодор Неделев. Получавана ли е оферта в Ботев?
- Не, няма никаква оферта. Единствено имаше оферта през зимния трансферен прозорец от Трабзонспор./sportal.bg

Main Menu