Никола Илиев: Искат ме Интер, Манчестър Юнайтед, Ювентус и ПСЖ

29 Мар 2020 12:16

Никола Илиев е смятан за един от най-големите таланти на Ботев (Пловдив) в последните години. Роденият през 2004 година нападател вече дебютира за представителния тим на "канарчетата", а пред зимата бе близо до подпис с Аякс. До негово преминаване в клуба от Амстердам не се стигна, тъй като в последния момент в борбата за подписа му се включват още няколко гранда, сред които Пари Сен Жермен, Манчестър Юнайтед, Интер и Ювентус. Младокът даде повече яснота около случилото се в Холандия и плановете си за бъдещето в интервю за Sportal.bg.

Как прекарваш дните си без футбол по време на извънредното положение?
- Не спирам да тренирам, не искам и за миг да излизам извън форма. От лятото ме очакват много хубави неща и затова се старая да съм максимално подготвен.

Мислиш ли, че шампионатът ще може да се поднови през месец май?
- Не мога да зная. Да, мисля го, понеже тренировките и мачовете започват много да ми липсват. В крайна сметка това не е най-важното в момента. Силно се надявам проблемът с вируса да отмине час по-скоро.

Как успя да пробиеш на толкова крехка възраст до първия състав на Ботев?
- Не знам, хората казват, че имам талант. Но аз вярвам, че талантът и многото работа на терена и извън него са ключът към моя успех до момента.

Беше близо до подпис с Аякс. Какво се обърка и защо не подписа договор с клуба?
- Да, Аякс проявиха много сериозен интерес към мен, но това не беше единственият клуб. Бяха на преговори с моя агент, но колкото и добро да беше тяхното предложение за моето развитие и условия, моят агент реши, че има по-добро място за мен.

С какви впечатления остана от базата на Аякс и как се отнасяха с теб?
- Както отговорих и на горния въпрос, с една дума - перфектно.

Има ли шанс да се върнеш в Холандия и да подпишеш през лятото?
- Не, няма шанс. Моят агент реши, че има по добро място за мен.

Говори се, че интерес към теб има от Манчестър (Юнайтед) и Интер. Можеш ли да потвърдиш и ласкае ли те интересът на такива грандове към теб?
- Да, потвърждавам , реален интерес има от тези два клуба и аз съм наистина много поласкан!

Ферарио Спасов каза след един мач на Ботев (Пловдив), че трябва да изчистиш главата си от други мисли и да се съсредоточиш единствено върху играта си, за да играеш голям футбол. Как ще коментираш неговите думи?
- Аз не мисля, че трябва да си изчиствам главата от други мисли, защото го показвам на терена и извън него - с желание, голяма отдаденост и благодарност.

Преди дни разговарях с Асен Караславов, който потвърди, че клубът има желанието да ти предложи професионален договор. Вече получи ли предложение?
- Моята мечта винаги е била да играя в голям европейски отбор. Нещата започват да ми се случват с интереса на клубове като Интер, Манчестър Юнайтед, Аякс, Ювентус, ПСЖ и Бенфика. Колкото и да обичам и харесвам Ботев, не бих се съгласил да подпиша професионален договор с клуба. Надявам се, че разбирате защо...

Какво е за теб Ботев и мечтаеш ли да спечелиш трофей с отбора?
- Силно се надявах тази година да спечеля шампионата с U17, така щях да си тръгна щастлив, защото, както казах, аз обичам този отбор. Но както знаете, аз вече съм в мъжкия отбор и не се знае дали тази година юношеският шампионат ще продължи. Много искам да се представя на високо ниво и да вкарам гол в мъжкия отбор. Може би това ще ми донесе още повече наслада. Знаете за феновете на Ботев - емоцията винаги е голяма!

Main Menu