Балтанов: За мен е голяма чест и отговорност

27 Апр 2020 10:41

Ботев (Пловдив) го чувствам като роден клуб, все едно съм бил тук цял живот. С "жълто-черния" екип постигнах много успехи и хубави моменти, усетих какво е да си обичан. Точно това е причината отборът на сърцето ми да е Ботев. Така отговори на въпрос на привърженик на "жълто-черния" тим капитанът на "канарчетата" Лъчезар Балтанов Ботев (Пловдив), или Левски (София) му е на сърцето. Това стана по време на кампанията през този месец, в която футболисти от пловдивския тим отговарят на въпроси на фенове на тима в социалните мрежи.

"За мен е чест и голяма отговорност да бъда капитан на такъв велик отбор като Ботев (Пд), с толкова многобройни фенове. Чувството е прекрасно. Не мога да определя точно кой е най-любимият ми гол. Мога да кажа три гола - срещу Локомотив Пловдив през 2015 година в калта, срещу ЦСКА в полуфинала миналата година и може би срещу Левски", каза още Лъчезар Балтанов.

Той добави, че най-големият мач, в който е играл, е финалът за Купата на България срещу Лудогорец. Канарчетата го печелят с 2:1. "Имам и още един запомнящ се мач - дебютът ми в Шампионска лига срещу Челси на "Стамфорд Бридж", каза още капитанът на "канарчетата".

"Имах чувството, че ми отрязаха краката и че няма да мога повече да играя футбол. Наистина, това ми беше един от най-тежките мигове в моята кариера", коментира Лъчезар Балтановза загубения през миналата годи миналата година с 0:1 от Локомотив (Пд) финал за Купата на България.

"Имам два идола, които за съжаление вече не играят футбол. Единият е Дейвид Бекъм, а другият - Роналдо Феномена. Наистина велики футболисти. За съотборника ми Тодор Неделев могат да се кажат много неща, но аз само искам да му пожелая да е жив и здрав. И да продължава по същия начин да радва хората, не само феновете на Ботев, а феновете на футбола, защото той разполага с прекрасни качества.

След края на състеателната ми кариера бъдещето ми пак ще бъде свързано с футбол. Не знам на какъв пост, но цял живот правя това и се надявам още някоя година да съм здрав, за да поиграя, а след това вече - ще видим", завърши Лъчезар Балтанов.

Main Menu