Ботев чака доста оферти за Никола Илиев

11 Май 2020 12:26

Бъдещето на таланта на Ботев (Пловдив) Никола Илиев ще се реши в началото на идната седмица, научи Sportal.bg. В клуба очакват оферти от четири европейски гранда още утре. Ювентус, Интер, Бенфика и Аякс трябва да изпратят официално предложение до Пловдив за правата на младока.

Преди няколко дни агентът на Илиев - Калоян Иванов заяви, че в Ботев вече е пристигнала оферта от страна на "нерадзурите" и двата клуба вече са постигнали разбирателство, но от "канарчетата" категорично отхвърлиха това твърдение, макар и да не излязоха с официално становище, въпреки големия интерес край "Коматево". Според информацията към момента обаче Интер не е сред фаворитите за подписа на играча, тъй като офертите на останалите отбори се очаква да бъдат по-добри.

Преди няколко дни пред Sportal.bg босът на Септември Румен Чандъров алармира обществеността, че Бенфика се опитва да открадне 15-годишния защитник Калоян Костов, като говори за неправомерни контакти на клуба с играча. От Ботев заявиха, че не искат да коментират към момента дали могат да се намерят прилики в действията на Интер и Бенфика, с оглед на твърденията на агента на играча, че сделката вече е факт.

"Не сме се разбрали с Интер. Изчакваме да изпратят оферта. Утре трябва да дойде. Има интерес и от Ювентус, Бенфика и Аякс, от тях също чакаме предложения. Във вторник или сряда всичко ще е решено. Ще има оферти от всички клубове, но не мога да коментирам коя ще е най-добра. Относно думите на агента - всеки има право да си говори каквото иска. Дали има сходства в ситуацията с Бенфика и играча на Септември ще го коментираме в края на седмицата, когато се разрешат нещата", каза Караславов пред Sportal.bg.

Main Menu