Печат на тази страница

БФС похвали феновете на Ботев (Пд) за борбата с COVID-19

16 Май 2020 14:44

Наред с организиране на различни благотворителни инициативи, дейно участие и подкрепа на обществено значими каузи и начинания, с обявяване на извънредното положение във връзка с COVID-19 през март, Обединени фракции “Бултрас” се включиха активно в подкрепа на борбата с коронавируса.

Привържениците на Ботев установиха контакт с представители на Българския Червен Кръст в Пловдив, по чиято заявка всеки ден няколко екипа от по двама души разнасят по домовете топла храна и санитарни материали на възрастни, инвалиди и други хора, нуждаещи се от помощ, при стриктно спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Друга много ценна инициатива за подпомагане на здравната система на страната е кръводаряването. Още през март бяха организирани няколко кампании, а в момента всеки доброволец дарява кръв самостоятелно при сигнал за необходимост от болниците в Пловдив.

В началото тези инициативи бяха реализирани от фенове на отделните фракции привърженици на Ботев (Пд), след което от сайта BULTRAS бе отправен призив към всички ботевисти, както и към техните приятели от агитките на Спартак (Вн) и Нефтохимик (Бс). Апелът е всеки – според възможностите си – също да се включи и даде своята подкрепа към възрастните хора и тези в нужда, онези които ще останат по домовете си в следващите седмици, за да разберат, че не са сами в тези тежки дни.

Оказваната помощ е изцяло на доброволни начала, а благородните инициативи на феновете под Тепетата ясно показват, че ултрас-културата напълно погрешно се свързва само с побои, безредици, вандализъм, пиротехника и неприемливи скандирания по стадионите.

Main Menu