Задържаха 15 фенове на Ботев след мача с ЦСКА

25 Юни 2020 10:50

Поне 15 фенове на Ботев са били задържани снощи след края на мача с ЦСКА в полуфиналния реванш в турнира за Купата на България.

Както е известно чак в 23-та минута всички фенове на Ботев, които пътуваха за София успяха да влезнат на стадиона, след като имаше преракания с полицията. 

Всички фенове са били задържани при излизане от стадиона, след като са били установени по камерите. Те са задържани за 24 часа.

Снощи МВР излезе и с официално съобщение за случилото се:

"Преди началото на футболната среща между ЦСКА-София и Ботев-Пловдив е възникнало напрежение.

Фенове на гостуващия отбор не са пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания, поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет. Поради очевидна невъзможност това да се случи е възникнала ескалация на напрежение. След многократно отправяни предупреждения от полиците, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства. За кратко време ситуацията е овладяна.

Работата по охрана на обществения ред и предотвратяване на противообществени прояви продължава."

 

 

Main Menu