Печат на тази страница

Обществената поръчка за дострояването на стадион „Христо Ботев“ е пусната на предварителен контрол в АОП

25 Юни 2020 15:45

 

 

Обществената поръчка за дострояването на стадион „Христо Ботев“ е пусната на предварителен контрол в Агенцията за обществени поръчки и до две седмици ще бъде обявена на страницата на Община Пловдив и на АОП. Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев на срещата с представители на Гражданския съвет за дострояването на стадион "Христо Ботев".

 

Срокът, в който ще бъдат подавани оферти след официалното обявяване на поръчката е 30 работни дни, след което комисиите в Община Пловдив ще разгледат получените предложения.

„Уверявам ви, че ще свършим работата си в най-кратките възможни срокове. Ако участниците са не повече от петима, както бе при пазарното проучване, съм уверен, че работата на комисията ще приключи също в рамките на 40 дни. Но ако офериралите са по-голям брой, срокът може да се удължи, защото това е прецизна и обемна техническа документация, с която трябва да се запознаем обстойно и да подберем най-доброто предложение. Паралелно с избора на изпълнител ще пуснем и поръчките за надзор, за да не се губи време“, увери присъстващите зам.-кметът Райчев.

 

Той отговори и на въпроси на представителите на Гражданския съвет за дострояването на стадион "Христо Ботев", сред които бе и този за терена на стадиона, който не е включен в обхвата на поръчката.

„Теренът ще бъде финансиран от общинския бюджет, като за него ще се пусне отделна поръчка. Тъй като е извършен основен ремонт преди няколко години, ще се направи обследване на дренажната и поливната система, след което ще бъдат подменени амортизираните части и ще се извърши полагането на тревната настилка“, поясни Райчев. Той се ангажира да предаде въпросите на Гражданския съвет към проектанта на арх. Савов и да го покани на следващата среща.

Main Menu