КПБП с официално изявление: ще предприеме всички необходими действия за ангажиране на отговорността на всеки

25 Юни 2020 21:25

Уважаеми Ботевисти, уведомяваме ви, че след проведената вчера среща полуфинал, който за съжаление загубихме, 14 от привържениците ни бяха задържани в Първо районно управление София. Към момента всички са освободени и се прибират към родния град, наложени са санкции по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Във връзка с инцидентите преди и по време на мача, КПБП остро осъжда несъобразените със законовите разпоредби действия на служителите на МВР, организаторите на охраната и цялостното провеждане на футболната среща. Вследствие тези действия пострадаха сериозно много наши привърженици, включително деца.

Изразяваме категорично несъгласие с официално изразената позиция на МВР, че привържениците на Ботев имат вина за създалото се напрежение. В сектора за гости не бяха допускани изобщо фенове за повече от 30 минути, без значение дали имат билет за сектор Б или не. Впоследствие бяха допуснати всички – отново без значение какви билети имат. Подобно неадекватно поведение считаме за недопустимо.
Отговорност следва да понесат и домакините от цска-софия както за създалото се напрежение, така и за неосигуряването на линейка, оборудвана с елементарни медикаменти за оказване на първа помощ.

КПБП ще предприеме всички необходими действия за ангажиране на отговорността на всеки, който не е спазил своите задължения или е превишил правата си, от което сме потърпевши всички, които сме пътували, за да подкрепим любимия си отбор.

Молим всеки, който има кадри от инцидентите преди, по време и след мача, да ни ги изпрати на следния електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Main Menu