Печат на тази страница

Ботев срещу Арда днес

29 Юни 2020 09:01

Ботев гостува на Арда във втора среща от група „Б“ на втората осмица. Мачът е днес от 21:00ч. на стадион „Локомотив“ в Пловдив, където Арда домакинства този сезон.

Двубоят ще се играе пред публика, но само до 1000 души на сектор и с публиката трябва да бъде на разстояние.

Срещата е доста интересна, защото за първи път срещу Ботев ще се изправи Николай Киров, който през 2017-а донесе две купи на Ботев и направи страхотен пробив в Лига Европа. Киров е начело на Арда. Другата интересна част от двубоя е, че при успех на Ботев пловдивчани ще спечелят група „Б“ на втората осмица и ще избегнат в първите баражи за Лига Европа Черно море и ще бъдат домакини в първите баражи.

В сряда Ботев загуби с 0:2 от ЦСКА и беше елеминиран от червените на полуфиналите в турнира за Купата на България.

В миналия кръг в първенството Ботев победи като домакин с 3:2 Ботев Ботев Враца, а Арда загуби изненадващо с 0:2 от Дунав.

Тези резултати класираха и Ботев и Арда за баражите за Лига Европа. Иначе в класирането Ботев е лидер в групата с 33 точки, а Арда е на второто място с 31.

За Ботев всички са на линия за двубоя.

В Арда наказан е Стойчо Атанасов, а тимът се раздели с Николай Банков, Лукас Мартин и Румян Ховсепям през изминалата седмица.

Съдия на двубоя ще е Станислав Тодоров.

Вероятни състави:

Арда: Иван Караджов, Атанас Кръстев, Милен Стоев, Матеус Леони, Александър Георгиев, Румен Руменов, Емил Мартинов, Светослав Ковачев, Спас Делев, Иван Коконов, Радослав Василев

Ботев: Янко Георгиев, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Станислав Шопов, Александър Тонев, Тодор Неделев, Антонио Вутов

 

Main Menu