Ботев чака Арда да сбърка, за да избегне гостуване във Варна още сега

03 Юли 2020 12:07

Ботев приема Дунав в последния си мач от група "Б" на втората осмица. Мачът е днес от 21:00ч. на стадион на клубната база на Ботев в Коматево.

Двубоят ще се играе пред публика, но само до 1000 души на сектор и с публиката трябва да бъде на разстояние.

В понеделник Ботев загуби с 0:1 от Арда като гост, а Дунав загуби у дома от Ботев Враца с 1:3.

Ясно е, че Ботев продължава в борбата за Лига Европа, а Дунав ще се бори за оставане. Мачът обаче е важен за Ботев, защото при успех днес и грешна стъпка на Арда тимът ще спечели групата и ще е домакин на Етър в първите баражи за Лига Европа вместо да гостува на Черно море.

Ботев е на второто място в групата с 33 точки, а Дунав е на последното 22.

Аут за Ботев е Лъчезар Балтанов, който ще претърпи операция и е аут до края на сезона.

Дунав имаше сериозни проблеми като дори тимът можеше да не гостува в Пловдив заради неизплатени заплати. Треньорът Людмил Киров беше уволнен и на негово място беше назначен Енгибар Енгибаров. Като днес се очаква Пламен Донев да води отбора.

Съдия на двубоя ще е Димо Димов.

Вероятни състави:

Ботев: Янко Георгиев, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Иван Бандаловски, Филип Филипов, Радослав Терзиев, Димитър Тонев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Тодор Неделев, Антонио Вутов

Дунав: Благой Макенджиев, Петко Цанков, Любен Николов, Росен Колев, Димитър Тодоров , Михаил Милчев, Митко Русанов, Фернандо Енрике, Ивайло Лазаров, Юлиан Ненов, Григор Долапчиев

Main Menu