Ботев (Пд) обърна Дунав и ще играе с Етър /СНИМКИ/

03 Юли 2020 23:06

 

Ботев спечели с 3:1 след обрат домакинството си на Дунав (Русе) в Пловдив и си осигури среща с Етър (Велико Търново) в баражите за разпределение на местата от седмо до десето във футболната ни efbet Лига.

„Канарчетата“ се нуждаеха от задължителен успех, за да оглавят крайното класиране в група Б на втората осмица, тъй като по-рано през деня Арда направи нулево реми с Ботев във Враца, и го постигнаха.

Гостите започнаха силно двубоя, ала първият точен удар бе на Ботев. В 10-ата минута Станислав Шопов пробва от дистанция, но не успя да затрудни Хуго Гумиеро.

Шест минути по-късно Дунав откри със страхотен гол.

В 16-ата Антонио Вутов не изчисти добре топката след статично положение и тя попадна у Стефан Христов, който от ъгъла на наказателното поле не остави шансове на Георги Аргилашки с ювелирно изпълнение по диагонала – 0:1.

В 30-ата обаче Ботев все пак стигна до изравняването. Тодор Неделев центрира отляво, а Радослав Терзиев засече с глава от границата на вратарското поле и възстанови статуквото – 1:1.

Така почивката дойде при равенство, но скоро след нея домакините направиха обрата пълен.

След пропуски на Александър Тонев и Филип Филипов се стигна до 53-ата минута, когато Тошко Неделев подаде към Лазар Марин.

Последният напредна в пеналта и ознаменува силната си игра в срещата с попадение след мощен удар – 2:1.

Само четвърт час по-късно Ботев осъществи една отлична многоходова акция, преминала през Неделев, Филипов и Тонев преди да бъде завършена отблизо от Вутов – 3:1.

Така на седми юли Ботев ще приеме Етър в Пловдив от 21:00 часа, а в 18:00 вторият в групата Арда ще гостува на Черно море.

Main Menu