Печат на тази страница

Ботев Пловдив изхвърли Черно море от баража за Лига Европа

12 Юли 2020 06:05

Ботев Пд надви Черно море с 1:0 като гост и се класира за финалния бараж за участие в Лига Европа срещу третия в класирането на първата шестица. Варненци бяха с осакатен състав заради големия брой положителни тестове за коронавирус.

 

Успехът за пловдивчани донесе капитанът Антонио Вутов в 54-ата минута. Той получи топката в наказателното поле на Черно море и стреля много силно по диагонал отляво, топката се отби в страничната греда и влезе във вратата на домакините за 1:0 за Ботев, което се оказа и крайният резултат, въпреки възможностите за изравняване пред Черно море до края на мача.

"Труден мач за нашия отбор. Първото полувреме беше едно от най-слабите ни този сезон. Бяхме мудни, бавни, нямаше изненада в нашата игра. Бяхме предвидими и не успяхме да стигнем до голово положение.

През второто бяхме по-агресивни, отбелязахме гол и след това мислехме повече за защита и се радвам, че успяхме да победим.

Няма как да подценим този мач, все пак е бараж, но не мога да скрия, че задачата ни беше улеснена от събитията в Черно море с отпадането на играчи заради коронавирус. Съжалявам за тях, играхме срещу реплика на Черно море, а не срещу истинския тим.

Main Menu