Феро: Славия показа много добри игри, но не са фаворит

16 Юли 2020 18:04

Наставникът на Ботев (Пловдив) Ферарио Спасов коментира предстоящия плейоф за класиране в Лига Европа между неговия тим и Славия. Той говори и като цяло за представянето на тима през сезона в efbet Лига.

"Имаме няколко дни за подготовка в този мач, изиграхме най-много мачове, за да стигнем до този мач, това ще е 10-ти, играхме на приливи и отливи, но в най-важната част от първенството намерихме своята физиономия и спечелихме срещу трудни отбори. Отиваме да изиграем този мач без напрежение, това е мачболът на първенството, през 3 дни играем мач, специфично е, но трябва да се справим", коментира Спасов пред "Диема".


"Искам да бъдем отборът, който ще иска повече да се класира за Европа. Хвърлихме доста нерви, минахме през доста перипетии, минахме и през силни периоди и през колебания, спечелихме 4 от 5 мача, ще имаме настроение за този важен мач. Славия показа много добри игри, но не са фаворит", добави той.

"Играта на Ботев зависи доста от играта на Тодор Неделев. Вутов вкара важни голове, Тодор е безспорен авторитет и име, играта на отбора се върти около него, но трябва да направим тази тежест да е разпределена, да има и други футболисти, които да носят тежестта. Искам да има повече хора, които да поемат отговорност в самите мачове", каза още наставникът на Ботев.

"Българите в Славия направиха доста мачове, докато при нас нашите момчета са млади, използваме ги във възраст, в която други гледат отстрани. Малко ни дойдоха в повече тези писания, комуникирания, и аз и Загорчич със сигурност искаме да спечелим двубоя на терена. Нека двата тима се надиграват и по-добрият да спечели. Балансиран отбор са, опитни играчи имат, победихме ги във най-важния мач за Купата, мач с много неизвестни, този, който парира силните страни на съперника ще спечели баража".

Main Menu