Страхотен мач 6 гола между Ботев и Берое /снимки + видео/

23 Авг 2020 21:45

Ботев и Берое завършиха 3:3 в Битката за Тракия. Двубоят беше много много интересен, като Ботев губеше с 0:2, но направи страхотен обрат до 3:3. Берое обаче успя да изравни в 88-та минута.

Ботев изигра двубоя със специалния си трети екип, който е посветен на Античния театър. Преди двубоя двата отбора излезнаха с фланелки "Заедно за Ангел", а играчите на Ботев разпънаха транспарант "Заедно за Ангел" в подкрепа на фена на Ботев Ангел Краевски, който беше диагностицириан с левкимия.

Берое откри още във втората минута. Ибрахима Конте откри резултата с изстрел извън наказателното поле - 0:1. Играч на Берое пробва изстрел, който беше блокиран от Джонатан, но топката отиде право при Конте, който без подготовка стреля и вкара.

В 5-та минута Работов пробва да върне с глава към Янко Георгиев, но не успя и Фол догодина топката, вратарят на Ботев се опита да го спре, но го фаулира в наказателното поле и Волен Чинков отсъди дузпа, която беше реализирана от Конте - 0:2.

В 33-та минута Ботев стигна до много чисти положение. Страхотен пробив на Кристиан Добрев завърши с удар, но изстрелът му беше слаб и Василев успя да улови.

Лошите новини за Ботев продължиха и в 27-та минута. Мишел Еспиноса се контузи и трябваше да бъде принудително заменен от Лъчезар Балтанов.

В последните секунди на втората част Славчо Шоколаров опита удар от дистанция, топката рикошира в играч на Берое и топката се насочи към вратата, но нацели напречната греда.

В 50-та минута Ботев намали резултата. Кристиан Добрев беше фаулира на дъгата на пеналта. Тодор Неделев застана зад топката и реализира директно от прекия свободен удар - 1:2.

В 52-та минута Ботев повтори сценария от първата част, но в обратна посока. Георги Илиев изчиси топката с глава право в Атанас Илиев, който с уникален удар от дъгата на пеналта прониза Василев за 2:2.

В 71-та минута Неделев пробва два последователни удара. Първо Василев успя да избие, а при втория удар вратарят на Берое пак изби, но този път не се намеси добре, но за негово щастие нямаше наблизо играч на Ботев, който да вкара.

От третият опит Неделев не сбърка. Ботев получи фаул в 75-та минута. Неделев застана зад топката и реализира втори пореден пряк свободен удар, с което донесе и първия обрат за Ботев - 3:2!

В 88-та минута Берое изравни. Минчев центрира от фаул, Георги Ангелов свали топката към Гаюс Макута, който с глава отблизо успа да вкара за 3:3.

В събота Ботев гостува на Арда в Кърджали.

Ботев е на 6-то място с 4 точки, а Берое е пети с 5.

Ботев: Янко Георгиев, Иван Бандаловски, Станислав Работов (Мите Цикарски 46 мин.), Виктор Генев, Джонатан, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Маркиньос Педросо, Тодор Неделев (Филип Филипов 84 мин.), Кристиан Добрев (Станислав Шопов 65 мин.), Атанас Илиев

Берое: Християн Василев, Илиас Хасани (Иван Минчев 77 мин.), Георги Ангелов, Теди Мезаг, Крум Стоянов (Александър Василев 59 мин.), Карлос Охене (Октавио 45 + 2 мин.), Александър Цветков (Кийлан Любон 77 мин.), Гаюс Макута, Стив Фуртадо, Алиюн Фол, Ибрахима Конте

Main Menu