Ботев Пловдив и Царско село не се победиха (снимки + видео)

11 Сеп 2020 20:19

Ботев (Пловдив) и Царско село завършиха при резултат 0:0 в мач от пети кръг на efbet Лига.

 

Срещата започна в бавно и скучно темпо. В 13-ата минута дойде първата опасност пред една от двете врати. Салиф Сисе от гостите стреля към Георги Аргилашки, но топката излезе в аут. След 60 секунди имаше корнер за "канарчетата", след който Иван Бандаловски се оказа на добра позиция, но се размина с размина с центрирането на Неделев. В 22-ата минута Ивайло Марков от "царете" стреля колкото силно, толкова и неточно - много.

В 25-ата минута Станислав Шопов пробва да прехвърли Джони Пласид с техничен удар от ъгъла на наказателното поле, но стражът на Царско село изби топката под гредата. В 30-ата минута Шопов потърси отново мрежата, но този път неточно. В 36-ата минута Атанас Илиев засече подаване с глава, но топката тупна до вратата и излезе в аут. Малко след това централният нападател на Ботев навлезе на скорост в пеналтерията на "царете", но шутира покрай целта. В 41-ата минута Пласид вдигна градуса на трибуните, след като се "вкамени" на границата на наказателното поле с топката в ръце, успявайки да спази правилата.
В 43-ата минута Шопов разтресе горната греда на вратата на "царете". Десетката стреля отдясно и само дирекът спаси столичани от попадение в тяхната мрежа.

През второто полувреме нямаше много положения за двата отбора и преобладаваше слабото темпо. Сериозна опаснот за гол пред вратата на гостите имаше в 76-та минута, когато имаше центриране успоредно на голлинията, но то не бе засечено от нито един футболист на домакините. Малко по-късно се стигна до сблъсъци на терена заради Андерсон от Царско село, който се превиваше от болка, а домакинът на Ботев отиде да му помогне да излезе от терена. Всичко това доведе до напрежение. В 82-та минута Аргилашки спаси удара на Емануил Манев, който можеше да донесе успеха ''царете''.

След този мач Ботев Пловдив събра пет точки, докато Царско село има девет точки. 

 

Съставите

Ботев (Пд): Аргилашки, Филипов, Бандаловски, Генев, Цикарски, Шоколаров, Еспиноза, Шопов, Неделев, Вутов, Илиев.

в 61' минута К. Добре влезе на мястото на А. Вутов

в 78' минута Л. Балтанов замени М. Еспиноса

в 82' минута И. Василев замени С. Шопов

 

Царско село: Пласид, Кавдански, Марков, Ант. Георгиев, Будинов, Галчев, Андерсон, Даскалов, Мартенс, Родригес, Сисе.

в 61' минута Е. Манев замени С. Сисе 

в 80' минута С. Мечев влезна на терена на мястото на А. Георгиев

в 82' минута Б. Васев влезе на мястото на Андерсон

 

Main Menu