Монтана спечели срещу Ботев (Пловдив), репортаж

18 Сеп 2020 20:02

Монтана победи Ботев Пловдив с 3:1 в мач от VI кръг на efbet Лига. Попаденията за домакините бяха дело на Билал Бари, Стефан Цонков и Тони Тасев, а за ''канарчетата'' се разписа Атанас Илиев. Монтана вече има осем точки и се намира на 7-мо място в класирането, докато Ботев има само 5 точки и е 12-ти.

Двубоят започна в умерено темпо, като и двата тима влизаха здраво в единоборствата. В 9-та минута обаче момчетата на Ферарио Спасов поведоха при реално първата си истинска опасност. След нескопосана изява на Благой Макенджиев се стигна до ъглов удар за "канарчетата". Зад топката застана Тодор Неделев, който центрира чудесно за таранът Атанас Илиев и голаджията не сбърка за 0:1. Монтана отговори с удар с глава на Билал Бари, който прелетя застрашително над напречната греда. В 15-ата минута домакините разгърнаха чудесна атака през левия фланг, завършила с центриране на Николай Минков в наказателното поле. Там Тони Тасев се освободи от защитата в жълто-черно и протегна крак. Ударът му обаче не намери очертанията на вратата. Три минути по-късно Минков нагласи топката на десния си крак и стреля към далечния ъгъл. Станислав Работов отклони кълбото, което се отби в горната греда и излезе в ъглов удар.

В 26-ата минута пасивът на Монтана беше заличен с дебютен гол на Билал Бари. Нападателят на домакините влезе остро в наказателното поле и с рязък финт остави Станислав Работов на едно място. Последва мощен шут в близкия ъгъл, който Аргилашки не успя да отрази. Само секунди по-късно Монтана поведе в резултата след груба грешка в защитата на "канарчетата". Гостите показаха слаба подредба в отбрана при центриране на Минков, което Стефан Цонков засече с глава във вратата. 

Изнервен от случващото се на терена, наставникът на Ботев Ферарио Спасов направи две смени още в 34-ата минута. В игра се появиха Станислав Шопов и Антонио Вутов на мястото на Станислав Работов и Мишел Еспиноза. В 37-ата минута Ботев се размина с това да инкасира трети гол. Тони Тасев проби по левия фланг, нахлу към наказателното поле, след което подаде вдясно към свободния Сергей Георгиев. Нападателят, овладя и стреля, но Аргилашки излезе предвидливо и блокира удара.

В началото на второто полувреме Димитър Тонев влезе в игра на мястото на Лъчезар Балтанов. В 56-ата минута Сергей Георгиев стреля опасно покрай вратата след заучено изпълнение на фаул. В 63-ата минута Макенджиев плонжира, за да блокира удар на Вутов в долния десен ъгъл. В 69-ата минута Аргилашки улови силен удар на Балджийски, попаднал в обсега на вратаря. 

В 82-ата минута сякаш всичко в този двубой приключи с третия гол във вратата на Ботев (Пловдив). Тони Тасев получи топката срещу Виктор Генев, справи се с бранителя на "канарчетата", но Иван Бандаловски се притече на помощ на своя съотборник. Бандаловски блокира първия шут на Тасев, но крилото се ориентира по-добре в ситуацията и насочи втория си удар във вратата на Аргилашки. В добавеното време на мача Антонио Вутов си изпроси глупав втори жълт и респективно червен картон за нарушение в половината на Монтана. 

 

Стартови състави

Монтана: Благой Макенджиев, Александър Башлиев, Йордан Йорданов, Владимир Айтов, Стефан Цонков, Димитър Илиев, Янко Ангелов, Тони Тасев, Билал Бари, Сергей Георгиев, Николай Минков;

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Джонатан Перейра, Иван Бандаловски, Станислав Работов, Виктор Генев, Мите Цикарски, Лъчезар Балтанов, Мишел Еспиноза, Славчо Шоколаров, Тодор Неделев, Атанас Илиев

Main Menu