Голмайсторът на Ботев (Пд) Атанас Илиев стана Футболист №1 за септември според InStat

13 Окт 2020 10:23

 

Голмайсторът на Ботев (Пд) Атанас Илиев бе обявен за Футболист №1 в efbet Лига за месец септември според InStat Index. Класацията се прави за трети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с ИНСТАТ - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Нападателят на „канарчетата“, който преди 5 дни навърши 26 години, събра индекс на ИНСТАТ 373. Атанас Илиев има през настоящия сезон 7 гола от 8 изиграни двубоя с екипа на Ботев (Пд). Любопитното е, че той завърши на трето място в класацията на InStat за месец август, която тогава бе спечелена от съотборника му Тодор Неделев.

Сега Атанас Илиев изпревари убедително национала Галин Иванов от ЦСКА 1948, останал втори с индекс 347. Призовата тройка допълни халфът на Левски Борислав Цонев, който събра индекс на InStat 342.

Припомняме, че за победител се обявява играчът с най-висок InStat Index, който се определя чрез формула на основа действията на футболиста - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Main Menu