Печат на тази страница

Ботев (Пловдив) продължи напред за купата след успех с 0:4 в Панагюрище

22 Окт 2020 15:02

Ботев Пловдив отстрани Оборище Панагюрище след победа с 0:4 като гост. Срещата беше от програмата на 1/16 финалите в турнира за Купата на България. Салиф Сисе вкара две попадения за ''канарчетата'' в своя дебют, той се включи от резервната скамейка. През първата част попадения за Ботев Пд отбелязаха Димитър Тонев и Атанас Илиев.

Ботев стигна до изгодни ситуации още в началото на срещата. Първо Неделев нанесе удар, който беше спасен от Хуго Гумиеро. Веднага след това едно центриране отдясно намери Атанас Илиев, който стреля с глава, но в греда.

Ботев Пловдив откри резултата в 8-та минута. Гол вкара Димитър Тонев, който беше изведен зад защитата на Оборище от Атанас Илиев. 

Неделев стреля опасно от пряк свободен удар в 14-та минута, но вратаря на домакините спаси. 60 секунди по-късно Тодор Неделев центрира в наказателното поле, където Атанас Илиев нанесе удар с глава, но в аут. Силен удар на Илиев в 25-та минута беше избит от Гумиеро,а след това топката се отби в горната греда, за да излезе в корнер. 

Три минути по-късно Атанас Илиев удвои резултата след гол с глава. Той засече центриране от корнер на Тодор Неделев.

В 38-та минута Гумиеро спаси далечен удар на Неделев. 

В 53-та минута при атака на домакините се стигна до удар с глава на Васил Тачев, но над вратата на Ботев Пловдив. Играчите на Оборище имаха претенции за дузпа малко след това, когато Атанас Илиев вдигна високо своя крак пред футболист на отбора от Панагюрище. Удар на Атанас Илиев в 58-та минута под гредата беше избит в ъглов удар от Гумиеро. Маркиньос от Ботев можеше да си вкара автогол след не добро изчистване, но гредата помогна на ''канарчетата''. 

Влезлият от резервната скамейка Салиф Сисе вкара за 0:3, когато се възползва от добър пас на Пройчев. Това бе неговият дебютен гол за Ботев Пловдив.

В 76-та минута Гумиеро спаси удар на Мите Цикарски, който проби опасно. 

В 78-та минута Салиф Сисе вкара своя втори гол в срещата. Асистенцията за това попадение беше на Филип Филипов. 

 

 

Съставите на двата отбора

Оборище Панагюрище: Хуго Гумиеро, Стенислав Георгиев, Никола Мицански, Ивайло Аврамов, Улисес Дос Сантос, Иван Великов, Мариян Ловков, Елидиано Маркес, Милко Георгиев, Васил Тачев, Даниел Васев;

Старши треньор: Ненко Наплатанов

Ботев Пд: Янко Георгиев, Мите Цикарски, Филип Филипов, Джонатан Перейра, Станислав Работов, Маркиньос Педросо, Димитър Пройчев, Мишел Еспиноса, Димитър Тонев, Тодор Неделев, Атанас Илиев;

Старши треньор: Петър Пенчев

Main Menu