Ботев (Пловдив) победи Септември (Симитли) в контрола

14 Ное 2020 15:26

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:2 над Септември (Симитли) в контролна среща. Спарингът се игра пред празните трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912".

"Канарчетата" имаха много проблеми със състава, като освен карантинираните футболисти участие в контролата не взеха Джонатан Перейра и Димитър Тонев. В средата на първото полувреме Виктор Генев получи контузия и бе заменен принудително.

В игра за Ботев се включиха каращите проби Станислав Маламов и Мохамед Брахими. Пълен мач за пловдивчани записа роденият през 2004 година централен защитник Иван Иванов.

В 6-ата минута гостите отправиха опасен удар, който бе спасен от Янко Георгиев. В 16-ата минута след центриране от корнер Виктор Генев игра с глава, но се получи единоборство с играч на "белите" и защитникът получи травма в носа и бе заменен принудително.

3 минути по-късно удар на Мите Цикарски се отклони от тялото на бранител и вратарят улови. В 27-ата минута центриране отляво бе продължено по много красив начин от Кристиан Добрев, който с пета намери Брахими, но каращият проби играч не уцели топката от чиста позиция.

В 39-ата минута гостите откриха резултата. Атака отляво завърши с центриране, нападател се опита да стреля, но се получи подаване и топката се озова в Запро Динев, който от добра позиция прати кълбото в мрежата за 0:1.

След почивката "канарчетата" вдигнаха оборотите и стигнаха до пълен обрат. В 55-ата минута гостите си вкараха автогол, след центриране отдясно и опит на бранител да изчисти кълбото, което влетя в собствената му врата - 1:1.

В 62-ата минута отлична атака на "жълто-черните" завърши с втори гол. Димитър Пройчев пусна пас наляво към Мите Цикарски, който центрира по най-добрия начин и Иван Василев с глава матира вратаря за 2:1.

В 66-ата минута опасно нападение на гостите изведе нападател сам срещу Янко Георгиев, но вратарят на Ботев спаси. В 72-ата минута нова добра атака на "жълто-черните" завърши с центриране отляво на Мите Цикарски, Иван Василев овладя и пусна към Станислав Маламов, който с премерен удар се разписа за 3:1.

В 76-ата минута играч на "белите" стреля от средна дистанция, а кълбото прелетя на метър над напречната греда на Милко Баданов. В последната минута на мача центриране от свободен удар на задна греда бе засечено от нападател, който върна кълбото към точката на дузпата, където футболист на Септември с плътен удар фиксира крайния резултат.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Янко Георгиев, Иван Иванов, Виктор Генев, Филип Филипов, Мите Цикарски, Славчо Шоколаров, Мишел Еспиноса, Мохамед Брахими, Кристиан Добрев, Станислав Маламов, Салиф Сисе (Милко Баданов, Димитър Пройчев, Фабио Бурбано, Иван Василев)

Main Menu