Ботев гостува на Славия във важен мач

02 Дек 2020 08:00

Ботев Пловдив ще гостува на Славия в отложен мач от 11-ия кръг в efbet Лига. Двубоят е с начален час 15:00 и ще бъде ръководен от Петър Костадинов.

Славия има осем точки от 12 изиграни мача през този сезон в първенството и се намира на 13-та позиция. ''Белите'' имат 1 победа, 1 равенство и 3 загуби в последните си пет мача в efbet Лига.

Ботев Пловдив заема 10-та позиция с 13 точки от 12 изиграни мача. ''Канарчетата'' допуснаха тежка загуба от Локомотив през уикенда в дербито на Пловдив с 6:0 на стадион ''Локомотив''. ''Жълто-черните'' имат 1 победа, 2 равенства и 2 загуби в последните си пет мача от efbet Лига. Ботев Пловдив е най-слабият гост в първенството - 5 загуби от 5 мача и 19 допуснати попадения.

За последно двата тима се срещнаха на 19 юли в София, а Славия победи с 2:1.

Треньорът на домакините Александър Тарханов получи добра новина преди мача. Той отново ще може да разчита на ветераните Георги Петков и Димитър Рангелов, които вече са здрави и готови за игра. Руският специалист обаче няма да може да използва Янис Карабельов и Емил Стоев, които остават в лазарета. Терзиев пък е наказан за тази среща.

В Ботев също имат доста проблеми за решаване. Треньорите Петър Пенчев и Тодор Онов не могат да използват контузения Виктор Генев и наказания Джонатан Перейра. Големият отсъстващ обаче ще бъде звездата на тима Тодор Неделев.

Вероятни състави:

Славия: Вуцов, Попадийн, Христов, Виячки, Томбак, Гамаков, Бенгюзов, Ф. Кръстев, Антовски, Кирилов, К. Кръстев

Ботев Пд: Георгиев, Цикарски, Работов, Филипов, Шоколаров, Маркиньос, Тонев, Еспиноса, Добрев, Илиев, Сисе

Main Menu