Ботев гостува на Берое в Битката за Тракия

12 Дек 2020 08:01

Ботев Пловдив гостува на Берое в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Битката за Тракия е днес от 12:30 часа на стадион ''Берое'' в Стара Загора. Георги Давидов ще ръководи срещата между двата тима.

''Заралии'' се намират на шесто място в класирането с 21 точки. Играчите на Димитър Димитров имат две победи, едно равенство и две загуби в последните си пет шампионатни двубоя. Берое е спечелил 10 точки на своя стадион през този сезон - три победи, едно равенство и две загуби.

''Канарчетата'' са десети в класирането и имат 14 точки. ''Жълто-черните'' са спечелили едва една точка като гост през този сезон - едно равенство и пет загуби. Ботев Пловдив е в серия от една победа, две равенства и две загуби в последните си пет мача от първенството.

За последно двата тима играха един срещу друг на 23 август в Пловдив, а двубоя завърши при зрелищното 3:3.

Треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо няма да разчита на контузените Перниш, Охене и Апостолов.

Стефан Стоянов, който е временен наставник на "канарчетата" има сериозни проблеми с окомплектоването на състава, след като заради контузии извън сметките останаха Тодор Неделев и Атанас Илиев. В игра за пловдивчани се завръща Мишел Еспиноса, който пропусна мача с ЦСКА-София заради травма.

Вероятни състави:

Берое: Ганев, Ангелов, Мезаг, Хасани, Фуртадо, Цветков, Минчев, Василев, Макута, Кукула, Фол.

Ботев Пловдив: Георгиев, Цикарски, Генев, Работов, Филипов, Шоколаров, Джонатан, Еспиноса, Тонев, Добрев, Сисе.

Main Menu