Антон Зингаревич постави четири трудни условия към Сдружение "Професионален футболен клуб Ботев Пловдив“

19 Дек 2020 13:24

Кандидат-купувачът на пловдивския гранд Ботев - Антон Зингаревич е поставил четири условия към Сдружение "Професионален футболен клуб Ботев Пловдив“ и даде срок до понеделник за вземане на решение.

Настоящите собственици на "канарчетата" ще проведат среща с членовете си през следващите часове и ще вземе решение дали да изпълни исканията му. Антон Зингаревич иска да придобие 60% от акциите на клуба.

Ето какво написаха настоящите собственици след проведената среща:

 

 

Водени от желанието ни да сме прозрачни със случващото се в Ботев Пловдив, бихме искали да информираме обществеността за развитието на преговорите за придобиване на част от собствеността на клуба.

В четвъртък (18-и декември) в заседателната зала на клуба се проведе среща с участието на двама представители на кандидат-купувача г-н Антон Зингаревич, двама представители на Сдружение ПФК Ботев (Радослав Кошински и Теодор Бочев), прокуриста на клуба Асен Караславов и Божидар Божилов.

На продължилата няколко часа среща представителите на инвеститора представиха условията, при които той би влязъл в клуба, като заявиха, че тези условия не подлежат на договаряне и промени. Ето и самите изисквания накратко:
1. Компания на г-н Зингаревич желае да придобие 60% от акциите на клуба.
2. Желае да бъде сключен договор за екслкузивно използване от страна на бъдещия собственик на част от акциите на емблемата за срока на договора, за който акциите ще са в него.
3. Сключване на договор за осигуряване на съгласие за участие на ПФК Ботев АД в първенството на България (това касае членството на сдружението в БФС и се практикува и сега).
4. Кандидат-купувачът не желае Сдружението да има свой представител в Съвета на директорите.

В преговорите с бъдещи партньори сдружението винаги се ръководи от принципната позиция за осигуряване на безпроблемно дългосрочно развитие на клуба.

Отправена е и молба Сдружението да вземе принципно решение по горните въпроси до неделя (20-и декември вечерта), а представителите на г-н Зигаревич да бъдат уведомени в понеделник сутрин. Сдружението ще проведе консултации сред членовете си през следващите часове и ще уведоми представителите на кандидат-купувача за решението в договорения срок. Обществеността също ще бъде информирана за решенията (каквито и да са те) своевременно.

Документалната част може да се извърши в последствие (за началото на януари е планирано общо събрание на ПФК Ботев АД).

За Сдружение „ПФК Ботев Пловдив”
Сдружение ПФК Ботев (Сдружението) е законният приемник от 1990 г. на футболното дружество "Ботев" от гр. Пловдив, създадено през март 1912 г. Сдружението е юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. То е учредено безсрочно.
Като обединява усилията на своите членове, Сдружение "БОТЕВ" си поставя следните цели:
• Да развива обществено-социална дейност като популяризира и насърчава физическата култура и спорта в полза на гражданското общество;
• Да се грижи и съхранява традициите, цветовете, емблемите, паметниците и други исторически символи на ФК Ботев Пловдив;
• Да осъществява официална комуникация между клубните привържениците и мажоритарния собственик на ПФК Ботев АД Пловдив.
За Ботев Пловдив
Ботев Пловдив е най-старият съществуващ футболен клуб в България. Основан е през 1912 г. и участва в Първа професионална футболна лига. Клубът е двукратен шампион на България през сезоните 1929 и 1966/67, както и трикратен носител на Купата на България през 1961/62, 1980/81 и 2016/17. Патрон на Клуба е великият революционер и поет Христо Ботйов.

Main Menu