Печат на тази страница

Ботев Пловдив чака още петима

10 Ян 2021 08:32

Ботев (Пловдив) почти сигурно ще се подсили с още петима футболисти от датския втородивизионен Фремад Амагер. Този клуб е собственост на бъдещия бос на "жълто-черните" Антон Зингаревич. "Канарчетата" вече взеха треньора Азрудин Валентич, както и защитника Марио Младеновски, халфа Кевин Хьог-Янсон и нападателя Реда Рабей.

От Фремад Амагер трябва да пристигне и ганайският халф Емануел Току. Той е гласен да замести оперирания капитан на "канарчетата" Тодор Неделев. Роденият на 10 юли 2000 година Току е капитан на младежкия национален отбор на Гана. Заради проблем с паспорта обаче преминаването му в Ботев засега се бави. Все пак се очаква Емануел да пристигне при "канарчетата" най-късно до края на месеца. Стилът на игра на Току е сходен с този на Неделев.

Наред с него новият треньор на Ботев Азрудин Валентич е обсъждал да вземе още четирима играчи. Това са руснакът Антон Гооге, французинът Максим Сула, както и датчаните Пиер Ларсен и Тундж Тирякьоглу. Гооге играе като нападател и трябва да бъде конкурент на Атанас Илиев. Сула пък е бранител. 26-годишният Пиер Ларсен може да играе и по двата фланга. Тундж Тирякьоглу действа зад нападателя, а също така може да бъде използван и на върха на атаката.

Директорът на Фремад Амагер Алан Равн пък заяви: "Трима играчи вече заминаха за България, приеха добро предизвикателство. Може да има още. Ситуацията е динамична, трансферният прозорец е отворен и клубът се променя. Ще имаме обаче време да реагираме на промените и да привлечем заместници на напусналите. Младеновски, Хьог-Янсон и Рабей са ентусиазирани от новата възможност пред тях, пожелавам им късмет в България".

"Тема Спорт"

Main Menu