Печат на тази страница

Официално: Антон Зингаревич влезе в борда на директорите на Ботев Пд

20 Ян 2021 12:57

Антон Зингаревич влиза в борда на директорите на Ботев Пловдив. Това разкри председателят на Сдружение Ботев Радослав Кошински. 

Всичко това стана ясно след общото събрание на Ботев в базата в Коматево, което продължи един час. 

На него присъства синдикът на ТЦ-ИМЕ Ана Миленкова. ТЦ-ИМЕ все още притежава 39% от акциите на отбора. 

В борда на директорите влизат също Александър Ослан, Илиян Филипов, Георги Христосков и адв. Слави Микински. 

Председателят на Сдружение ПФК Ботев Радослав Кошински даде мнението си за новият Съвет на директорите, като каза, че първата стъпка по прехвърлянето на акциите на клуба на Антон Зингаревич е направена.

"Току що проведохме общото събрание на ПФК Ботев АД. Присъстваха представители на 100% от акциите. Благодарни сме на синдика от ТЦ-ИМЕ, които притежават 39% от акциите, тъй като, за да бъде пълноправно събранието. Помолихме синдикът да присъства и жената дойде специално за събитието. То мина нормално. В дневният ред имаше две точки - освобождаване на стария Съвет на директорите, и назначаването на нов такъв. Новият Съвет е 5-членен. Той е в състав Антон Зингаревич, Александър Ослан, Слави Микински, Илиян Филипов и Георги Христосков. От края на декември знаем, че ни предстоят прехвърлянето на акциите и влизането в клуба на инвеститорите в лицето на Антон Зингаревич. Първата стъпка е да изберем Борд с посочени от него хора и такива от бизнеса в Пловдив, а втората е фактическото прехвърляне на акциите. Днес извършихме първата стъпка. За втората чакаме тяхното финално становище и договорът за прехвърляне, който те трябва да ни предложат. Виждате как работят те в последните седмици. Нещата в клуба се развиват по професионален и динамичен начин. Стъпка по стъпка вървим в правилната посока", сподели Кошински.

 

Main Menu