Печат на тази страница

Ботев Пловдив излиза срещу Монтана

28 Фев 2021 08:28

Отборът на Ботев Пловдив посреща Монтана на ''Футболен комплекс Ботев 1912'' в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Срещата започва в 14:30 часа и ще бъде ръководена от Иво Андреев.

''Жълто-черните'' заемат 12-та позиция в класирането с 15 точки. Гостите от Монтана са 10-ти със 17 пункта. В последните си пет шампионатни двубоя Ботев Пловдив записа едно равенство и четири загуби. Монтана записа една победа, две равенства и две загуби в последните си пет срещи от първенството. ''Канарчетата'' изиграха девет срещи на своя стадион в шампионата. Те успяха да запишат три победи, четири равенства и две загуби. Монтана няма нито една победа в гостуванията си през този сезон в efbet Лига /четири равенства и пет загуби/.

За последно двата тима се изправиха един срещу друг на 18 септември 2020 година, а Монтана спечели домакинството си на Ботев Пловдив с 3:1.

Днес атаката на "жълто-черните" ще води Атанас Илиев. Таранът е застрашен от наказание, ако получи жълт картон. Анвар Елионуси е в групата на "канарчетата" и почти сигурно ще се появи след почивката. Славчо Шоколаров не е тренирал пъноценно през седмицата и е по-вероятно да остане на пейката.

Монтана ще бъде без наказания Сергей Георгиев. За първи път в групата попадна нападателят Димитър Законов. Старши треньорът Атанас Атанасов ще разчита на дисциплинирана игра в защита, а напред основното оръжие на тима ще е скоростта на Тони Тасев. Николай Минков също ще играе близо до изнесения в предни позиции Росен Кръстев.

Вероятни състави:

БОТЕВ ПЛОВДИВ: Аргилашки; Янсон, Генев, Младеновски; Ф. Филипов, Еспиноса, Рабей, Конате; Току, Д. Тонев; А. Илиев

МОНТАНА: Макенджиев; Башлиев, Цонков, Михов, Кики; Р. Терзиев; Минков, Я. Ангелов, Каменов, Т. Тасев; Кръстев

Main Menu