Па Конате: Атмосферата в съблекалнята е много е добра

31 Мар 2021 09:18

Зимното попълнение на Ботев (Пловдив) Па Конате сподели пред Sportal.bg впечатленията си от трите месеца, прекарани в България. Той е на мнение, че клубът се е стабилизирал след тежката ситуация, в която всички нови са дошли. Също така Конате призна, че COVID-19 и двуседмичната карантина са го спрели да пътува с националния отбор на Гвинея за двата квалификационни мача за Купата на Африканските нации срещу Мали и Намибия.

За впечатленията му от българския футбол и пристигането му в Ботев?

Позитивно изненадан съм от футбола в България. Има много качество в този шампионат. От клуба търсеха играч като мен и се оказа, че аз съм перфектен за ролята на ляв халф-бек. След това разговаряха с агента ми и сега съм тук. Мисля, че българският футбол е по-агресивен, но съдиите свирят много лесно нарушения.

Какво мисли за ситуацията в Ботев и българските футболисти?

Ситуацията беше дори по-лоша в началото, когато дойдох тук. Сега имаме здрава почва под краката си и всичко е наред. Ако продължаваме така, ситуацията ще се подобрява след изиграването на предстоящите мачове. Мисля, че българските играчи притежават много качества. Над всички обаче са Димитър Тонев и Атанас Илиев. Тонев е уникален талант, който може да стигне много далеч в своята кариера. Илиев е фантастичен нападател и вече отбеляза доста голове. Атмосферата в съблекалнята е много е добра! Всички се разбираме чудесно.

За работата му с Азрудин Валентич.

Той е фантастичен и много умен треньор. Тактически той е един от най-добрите, които съм имал. Много е трудолюбив и взискателен, което ми харесва.

За периода му в Серия "А" в СПАЛ.

Периодът ми в Серия "А" беше образователен за мен. Получих ценен опит в едно от най-добрите първенства. Трябваха ми повече минути на терена и затова бях пратен под наем.

За националния отбор на Гвинея.

Дори сега щях да пътувам с националния отбор за два квалификационни мача за Купата на Африканските нации, но заради коронавируса и това, че трябваше да изкарам двуседмична карантина, когато се прибера вкъщи, не ми беше позволено да отида.

За амбициите му с Ботев.

Не отбелязвам голове много често, но ще променя това в Ботев. Имам още какво да покажа. Искам да отведа Ботев до върха, където заслужава да бъде. След това и в Европа. Това са амбициите ми с този велик клуб и ще ги постигнем.

Main Menu