Печат на тази страница

Ботев Пд вече е втори след победа над Арда (снимки и репортаж)

13 Сеп 2021 19:11

Отборът на Ботев (Пловдив) извоюва ценни три точки в мача си с Арда (Кърджали). Тимът на Азрудин Валентич игра около половин час с човек по-малко след червен картон на Реда Рабей (60), но успя да удържи аванса си и спечели с 2:1. Маркиньос (9, 36) изведе пловдивчани напред, а след това и удвои. Тонислав Йорданов (54) намали изоставането на гостите през второто полувреме. Днешният успех изкачи "канарчетата" на втората позиция във временното класиране. Дебют днес за Арда направи наставникът Георги Чиликов, който едва ли ще помни с добро първия си мач начело на кърджалии. ВАР пък беше главно действащо лице и взе много важни решения.

Двата тима започнаха доста предпазливо мача, като в началните минути така и не съумяха да създадат нещо по-интересно пред вратата на съперника.

В 9-ата минута домакините поведоха в резултата. Тодор Неделев открадна една топка в центъра на терена и веднага пусна подаване към Антоан Бароан. Французинът овладя добре в наказателното поле и намери Маркиньос на много добра позиция фронтално срещу вратата. Офанзивният футболист не сгреши и прати топката в мрежата на Иван Караджов.

Само три минути след гола на Ботев, домакините стигнаха до второ попадение. Тодор Неделев с пета намери Па Конате, който се пребори с Милен Желев и намери Антоан Бароан в пеналта на гостите. Французинът стреля силно под гредата на Иван Караджов и не остави никакви шансове на вратаря на кърджалийци. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР, след като се появиха съмнения за нарушение на Конате срещу Желев. Драгомир Драганов изгледа ситуацията на монитора край терена и реши, че фаул наистина има и не зачете попадението.

В следващите минути на срещата Ботев продължи да задържа повече топката и да опитва да достигне до опасни положения пред Караджов благодарение на многоходови комбинации. Футболистите на гостите, от своя страна, разчитаха повече на контраатаки, които обаче не доведоха до нищо интересно.

В 36-ата минута по-активните действия на "канарчетата" в атака доведоха до втори гол във вратата на Арда, който този път беше редовен. Тодор Неделев отново намери Маркиньос в наказателното поле, а бразилецът стреля по земя в близкия ъгъл. Караджов успя да се намеси в първия момент, но топката се изплъзна от ръцете му и се оплете в мрежата.

Арда отговори с удар по земя на Лъчезар Котев, който Аргилашки улови без проблеми.

Секунди преди края на редовното време на първата част Ботев можеше да вкара и трети гол, след като Па Конате се оказа на добра позиция в пеналта на гостите и стреля, но в тялото на бранител на Арда.

В 53-ата минута Тодор Неделев изведе добре Маркиньос в наказателното поле на Арда, но в последния момент Пламен Крумов се намеси и изби в корнер. След ъгловия удар Маркиньос стреля с глава, но неточно.

Малко по-късно Арда върна един гол. Илия Юруков центрира много добре в пеналта на домакините, където Тонислав Йорданов се оказа най-съобразителен и с едно докосване прати топката в мрежата на Ботев Пд. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада, но се оказа, че такава няма и попадението бе зачетено.

В 60-ата минута Реда Рабей беше изгонен от игра след грубо влизане в краката на противников състезател. Първоначално му бе показан жълт картон, но отново след намесата на ВАР главният съдия Драгомир Драганов промени решението си и извади директен червен картон.

В 74-ата минута Емануел Току се размина с центриране на Николай Минков по земя, успоредно на голлинията. 

В 88-ата минута Лъчезар Котев от Арда стреля много силно от далачено разстояние, но топката прелетя високо над напречната греда на Аргилашки.

Секунди преди края на двубоя гостите от Кърджали останаха с човек по-малко. Пламен Крумов влезе остро в краката на съперников състезател и заслужено получи втори жълт картон.

Съставите на двата отбора:

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мартенс, Маркиньос, Тодор Неделев, Емануел Току, Антоан Бароан, Николай Минков, Самюел Супрайен, Реда Рабей 

Резерви: Хидайет Ханкич, Кевин Янсон, Станислав Работов, Мите Цикарски, Атанас Чернев, Филип Филипов, Пламен Цончев

Треньор: Азрудин Валентич

 

Арда Кърджали: Иван Караджов, Милен Желев, Александър Георгиев, Иван Коконов, Румен Руменов, Алекс Петков, Иван Тилев, Пламен Крумов, Лъчезар Котев, Тонислав Йорданов, Спас Делев

Резерви: Месут Юсуф, Милен Стоев, Слободан Рубежич, Давид Кики, Едимар Рибейро Да Коста Жуниор, Илия Юруков, Атанас Зехиров

Треньор: Георги Чиликов

 

Начало: 20:30 часа

Главен съдия: Драгомир Драганов - гр. Варна

Стадион: Коматево - гр. Пловдив

Main Menu